Dag 1 Amsterdam Cairo
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
13 Maart 2010 | Egypte, Caïro
Bij het inchecken bleek maar weer eens hoe bijzonder het is om een enkeltje te boeken. We moesten een formulier ondertekenen dat de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor onze retourvlucht. Dat is maar goed ook, want we willen voorlopig nog niet terug. Ook moesten we aantonen over voldoende middelen te beschikken om een retourticket te kopen. Gelukkig hadden we wat contant geld op zak, dus de opperincheck pipo vond het oke, en we mochten dus mee naar Cairo.
Na een emotioneel afscheid van familie en vrienden, hebbenwe een prima vlucht gehad en zijn we precies op tijd (20.30 lokale tijd) in Cairo aangekomen. Onze tassen kwamen (wonder boven wonder) als één van de 1e bagagestukken van de band gerold en nog geen 10 minuten later stonden we buiten de terminal. Gelukkig stond daar al iemand van het hotel (zoals afgesproken) met Sacha's naam op een bordje. Eenmaal onderweg, bleek al snel dat hij waarschijnlijk de broer van Micheal Schumacher moet zijn. Met een bloedgang storte hij de auto in het helse verkeer van Cairo. Alleen wanneer je precies weet hoe breed en lang je auto is,je kunt telefoneren tijdens het rijden en altijd een hand op de claxon houdt, kun je deelnemen aan het verkeer in deze miljoenenstad. We zijn gelukkig goed aangekomein in de het African House Hostel en na een korte inspectie van de kamer (nogal sjofeltjes) hebben we onze bagage gedumpt en zijn we de straat opgegaan en kwamen we midden in het drukke zaterdagavond-levend terecht. Daar hebben we even een broodje bij de lokale snackbar gegeten (gelijk maar beginnen aan het opbouwen van die weerstand) en nu gaan we slapen. Morgen gaan we naar de piramides van Giza en moeten we vroeg op (om 6.40 uur). Hoezoe het vrije leven is begonnen.......
13 Maart 2010 - 22:06
De Brasem 6jes:
Hoi Liefies, fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Wij zijn na wat troostende woorden over en weer huiswaarts gekeerd. Heel veel plezier en geniet van Cairo. Liefs van de 6jes -
14 Maart 2010 - 08:20
Pa En Ma :
Fijn zo een goed begin en niet hoefen zoeken in de wirwar van verkeer als je daar zelf zou moeten rijden ia dat geen pretje .
Veel plezier bij de pyramides.ma en pa w -
14 Maart 2010 - 17:00
Nr 12:
Heej lieverds,
En dan zijn jullie nu echt op weg, spannend!
Heel veel plezier, pas goed op elkaar en leuk om op deze manier van jullie mooie avontuur op de hoogte te blijven.
Liefs van nr 12