Dag 28 Phnom Penh – Sihanoukville
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
09 April 2010 | Cambodja, Phnom-Penh
We hadden gisteren, bij het kopen van de kaartjes, gevraagd om een plaats aan de rechterkant van de bus. We reden vandaag naar het zuiden en de zon staat dan ’s morgens aan de linkerkant van de bus. Thuis is dat niet echt iets waar je bij stil staat, maar als je beseft hoe heet het hier is als de zon op de kant van de bus schijnt, dan is het heel fijn als je aan de andere kant zit.
Toen de bus eenmaal de stad uit was, konden we lekker doorrijden. Na bijna 3 uur hadden we de (eerste en enige) stop en voor het eerst was dit een redelijke stop, er waren zowaar meerdere toiletten aanwezig. Gelukkig voelde Robbert zicht al iets beter, al was het vanochtend best spannend, met een onrustige maag, ietswat buikloop en met zware tassen op sleeptouw. Voor de zekerheid toch maar een pilletje imodium genomen. Staat zo slordig, die bruine vlekken in de stoel van de bus….
De 2e helft van de busrit ging bijzonder goed. De weg van Phnom Penh naar Sihanoukville staat bekend als gevaarlijk. Zo gevaarlijk zelfs dat het wordt afgeraden om de weg ’s avonds en ’s nachts te gebruiken, er zitten namelijk er veel flauwe en onoverzichtelijke bochten in. En de lokalen vinden het niet nodig te wachten met passeren tot na de bocht, passeren kan immers altijd!!! Er gebeurt dus nogal eens wat op die weg.
Aangekomen in Sihanoukville werden we keurig opgewacht door iemand van het hotel. Deze heeft ons in een auto (al weer een tijd geleden dat we in een auto hebben gezeten) naar het hotel gebracht. Prima hotelletje met een fijne zwembad. De rest van de middag hebben we poedelend aan de rand van dit zwembad doorgebracht. Echt fijn om een keer een zwembad tot je beschikking te hebben, met deze hoge temperaturen. Voordat we naar het centrum van het dorp zijn gelopen, hebben we nog even op het strand rondgekeken. Ziet er ook gezellig uit (zie foto’s). Vlakbij het restaurant (waar we hebben gegeten) hebben we nog even een duikshop bezocht om te informeren naar de duikmogelijkheden. Deze shop hadden we gevonden op internet (www.diveshopcambodia.com) en staat bekend om de goede initatieven die zij organiseren voor de lokale gemeenschap. Zo, hebben ze een leraar, een dokter en waterzuiveringsinstallatie verzorgt in dit plaatsje. Ons duikplezier kan dus ook een beetje worden gezien als indirecte ontwikkelingshulp, beter kan niet!
Morgen doen we een rustig dagje strand, daarna willen we een dagje gaan duiken.
Het aantal foto’s van vandaag is mager, maar ze zijn wel mooi.
Foto’s
09 April 2010 - 19:08
Nr. 12:
Leuk om weer wat foto's te zien. zulke beelden verw8 je helemaal niet bij een land als Cambodja. geniet van het duiken.
groet, Nr. 12 -
10 April 2010 - 10:52
Ada J:
zwembad is zeker een luxe en lekker na de bus reis al ziet het strand er ook niet verkeerd uit. veel plezier met duiken.