Dag 166 Minnie Waters - Coffs Harbour - Reisverslag uit Coffs Harbour, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 166 Minnie Waters - Coffs Harbour - Reisverslag uit Coffs Harbour, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 166 Minnie Waters - Coffs Harbour

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

25 Augustus 2010 | Australië, Coffs Harbour

Het vuur gloeit nog na als we ’s ochtens wakker worden van een frisse nacht. De zon laat het ook vandaag afweten, geen reden dus om langer hier in de wildernis aan het strand door te brengen. We pakken de boel in en zetten koers naar Coffs Harbour, dat is zo’n 75 kilometer naar het zuiden. Tegen het middaguur bereiken we het stadje en informeren naar de verschillende campings. We komen op een prima plaatsje terecht, aan het strand en op loopafstand van het centrum. Als we de prijs van de camping ($ 30, met douche electra en alle voorzieningen) vergelijken met wat we in de natuurgebieden in deze staat betalen (geen douche, geen electra etc voor $ 27 ) vinden we het de natuurgebieden hier behoorlijk prijzig. Nu begrijpen we waarom het hier een nationale sport is de ranger (en daarmee ook de campinggelden) te ontlopen.
Op de camping doen we eerst een wasje in de week en lopen daarna richting het centum. We de eerste stop is een tweedehands winkel waar we nog wat dingen aanschaffen (sjaal, spijkerbroek, truitje, muts, boek, blikopener en een spatel). Deze keer zijn we $ 17.50 kwijt voor de uitbreiding van onze winteruitzet. De volgende stop is een tweedehands boekenwinkeltje. We hebben inmiddels behoorlijk wat boeken uit en ruilen er 4, met bijbetaling van $2, krijgen we weer 2 nieuwe mee terug.
Als we weer terug op de camping zijn is het waterige zonnetje dat dreigde door te komen achter een dik wolkendek verdwenen. Het wordt behoorlijk fris en het helpt niet dat Robbert een kleine verkoudheid heeft opgelopen (waarschijnlijk tijdens het surfen zonder pak, brrrrrr).
We hebben tijdens onze voettocht door de stad wel gezien dat ook hier niet echt veel te beleven is, we besluiten dan ook morgen weer verder op pad te gaan richting het zuiden. Na het eten wordt het al snel te koud om nog lekker buiten te zitten en rond 8 uur kruipen we lekker in ons mobiele huisje en internetten we wat.

• 25 Augustus 2010 - 19:07

Dennis Kempers:

Mooie foto's van de kangaroo met haar jong uit het vorige verslag. Gelukkig is het hier in NL momenteel warmer dan bij jullie ;)