Dag 34 Ha Tien – Ho Chi Minh City / Saigon
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
15 April 2010 | Vietnam, Hanoi
De laatste 2 uur van de trip leggen we ongeveer 140 km af, een flinke prestatie in dit verkeer. De laatste uurtjes gaan dan ook over een 4 baans tolweg. Net na drie uur rijden we de buitenwijken van Saigon (zeggen de lokalen ook, wij passen ons aan) binnen. Trouwens alleen de overheidsinstanties gebruiken HCMC.
We worden afgezet bij een busstation. We staan nog niet stil of 5 tot 10 moto-drivers en taxi chauffeurs staan al bijna in de bus. We maken duidelijk dat we geen moto willen (das achterop een motor, zonder helm, met twee rugzakken p.p.) we willen een taxi. We vinden een taximannetje (hij staat al 5 minuten om ons heen te draaien, dus echt zoeken was het niet) die ons naar de straat wil brengen waar wij heen willen. We hebben geen hotel gereserveerd, en laten ons afzetten op een kruizing bij een touristisch deel van de stad. Eenmaal daar lopen we het eerste kleine zijstraatje in en kijken wat naar de hotels. Vriendelijk worden we aangesproken of we een kamer willen. We zijn in zo’n geval meestal wat sceptisch, maar kijken kost niets en kan geen kwaad. Robbert zet zijn rugtas bij Sacha in de lobby en loopt naar de 4e verdieping. De kamer is lekker ruim, beschikt over een koelkast, airco en warm water. Ook is er Wi-Fi verbinding, dus we kunnen weer foto’s uploaden. De kamer moet $ 18 dollar kosten, maar voor $ 17 mag het ook. We nemen de kamer en slepen onze tassen 8 trappen omhoog. Tijd voor een douche!!!!
We zitten in het Linh Linh hotel, in een klein straatje dus (dit straatje heeft geen naam) met verkeer nauwelijks verkeer, het is dus betrekkelijk rustig voor de grote stad.
Na de douche hebben we dorst en lopen een rondje (de verkeerde kant op) rond het hotel. Uiteindelijk komen we op nog geen 200 meter van het hotel op een terrasje terecht Biertje….JA! Het terras zit aan een kruizing en we kijken onze ogen uit naar het krioelen van de brommers. Het is echt niet te geloven dat het goed gaat, iedereen rijdt kris-kras door elkaar, auto’s (niet zo veel), fietsers en veel, heel veel brommers. Als voetganger moet je heeeeeel goed uitkijken. Aangezien je het kleinst bent, heb je het minst te vertellen in het verkeer in Viêt Nam (lokale spelling), oppassen geblazen dus.
Bij het afrekenen, rekenen we ons wisselgeld even na op de telefoon en w.e blijken te weinig terug te krijgen. We betalen in Dollars en krijgen Vietnamese Dong terug. Geen probleem, maar wij vinden wel dat je voor ‘betalen’ en ‘teruggeven’ dezelfde koers moet aanhouden. De koers van de Dong/ Dollar wisselt nogal. Zo aten we gisterenen in Ha Tien voor 19000 Dong per Dollar, het hotel daar rekende 18000 en krijgen we hier op het terras slechts 17000 Dong per Dollar. We gaan dus snel even Dong pinnen, dan hebben we deze onzin niet meer.
Gegeten bij de buren van het hotel, een tip van onze hostess. Heerlijke rolletjes biefstuk met lekkere saus.
Morgen meer avonturen van Robbert en Sacha in Saigon.
enkele fototjes: let bij de 1e foto op de beenruimte bij Sacha; die is er niet!