Dag 2 Piramides - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 2 Piramides - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 2 Piramides

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

14 Maart 2010 | Egypte, Caïro

Na een korte veelal slapeloze nacht, door kussens die van beton lijken gemaakt,een dag met stapels stenen op het programma.
We hebben een prive taxi voor de hele dag via het hotel geregeld voor $ 40.- (daar gaat ons budget). De wederom kamikaze chauffeur pikt ons op in het hotel om 7.30 uur. Eerst gaan we naar de piramides van Giza. De grote piramide van Cheops en de iets kleinere van Chefren en de kleine piramide van Mycerinus. Ook staan er op het plateau een aantal kleiner piramides, de zogenaamde koningin piramide. Bij de ingang lopen we direct langs de Sphinx. Het is moeilijk voor te stellen hoe de oude egyptenaren tot deze enorme bouwwerken zijn kunnen komen. Alles is werkelijk enorm groot, en gaat te boven aan elke voorstelling die je op afstand denkt te kunnen maken. We hebben hier een uur of 2 rondgelopen. In het begin was het nog redelijk rustig, toen wij eenmaal weggingen werden de touristen met busladingen tegelijk gelost en rondgeleid.

De 2e halte van onze doldwaza chauffeur was de stappiramide van Djoser in Saqqara Deze piramide bestaat uit 6 stappen. Dit bouwwerk is het eerste dat volledig uit steen is opgetrokken. Djozer had de voor die tijd geniale man Imhotep de opdracht gegeven dit bouwwerk voor hem neer te zetten. Je mag niet dichtbij komen, wegens instortingsgevaar. Overal staan ook stenen gestut met houten balken, en de piramide zelf word momenteel gerestaureerd.

Na de stappiramide hebben we te touristisch (lees wederom budgetvernietigend) geluncht. Er veel keus heb je overigens niet in de buurt van de grote atracties.

Na de lunch zijn we naar de Rode piramide en de Knik piramide geraced.
De rode piramide en knikpiramide zijn beide gebouwd onder de heerschappij van Snofroe. De knikpiramide is min of meer mislukt. Ze zijn bij deze piramide begonnen met een hellingshoek van 54 graden, later naar 43 graden. Verklaring hiervoor is dat, met de steilere hoek de piramide te zwaar werd voor zijn basis, en zou inzakken onder zijn eigen gewicht.

De Rode piramide is de eerste 'echte' piramide. De rode dankt zijn naam aan het gebruik van licht rode steen. Ooit was deze,net als de grote piramides bij Giza, geheel bedekt met een afwerklaag van kalksteen. Her en der zie je ook nog de overblijfselen van enkele orginele afwerkstenen liggen.

Nu even de site bijwerken op de hotelkamer. Wel even normale kussens gevraagd, hopelijk zijn die beter.

Foto's van vandaag zijn te bekijken in Flickr. Hier de link:

www.flickr.com/photos/robbertensacha/sets/72157623617453868

• 14 Maart 2010 - 19:49

Pa En Ma :

Mooi he die piramides.
    Als je goedkoop wil lunchen ga dan naar een van de vele broodbakkers en naar een supermark of winkel dan kun je zelf je lunch maken dat scheelt enorm groet ma en pa

• 14 Maart 2010 - 23:12

Gast:

weet niet precies waar jullie zitten, maar die taxi via het hotel is wel heeel duur.
    niet doen,gewoon een taxi aan houden en onderhandelen. en niet per persoon betalen.
    willen ze je prijs niet dan gewoon een andere aanhouden. scheelt bakken met geld.
    bv van down town naar mohandeseen is 10tot 15 pond.
    bij 10 eigelijk al genoeg.
    hier een lijstje.Tahrir Square to the Citadel - 7 to 10 LE
    Ramses Station to Nasr City (Ginena Mall) - 12 to 15 LE
    Ramses Station to Heliopolis (Horreya Mall) - 10 to 12 LE
    Garden City to Giza Zoo - 3 to 5 LE
    Garden City to Zamalek - 4 to 6 LE

of pak de metro voor 1 pond per persoon kan je zovaak overstappen als je wil.
    geldig tot je weer een poortje uit gaat.

sucses.

ooja tahrir square is de rotonde bij het museum.

• 14 Maart 2010 - 23:15

Gast:

Basic taxi talk:
    I want to go to ... = ana ayiz aruuh ...
    Do you know ...? = inta arif ...?
    Straight = ala tuul
    To the Airport = lil mataar
    OK = Meshi

• 15 Maart 2010 - 09:45

Nr. 12:

Hey ex-buurtjes, mooie praatjes en plaatjes hoor. Één klein adviesje; let iets beter op je budget, anders kunnen we jullie voor de zomer al op Schiphol ophalen ;)

• 15 Maart 2010 - 12:36

Tjardo En Angelique:

He Robbert,

Jammer dat je niet bij het etentje bent, maar je hebt een goede reden zo te zien. Geniet je suf!!

Groet,

Tjardo

• 15 Maart 2010 - 15:06

Dennis Kempers:

Hallo Robbert en Sacha, ziet er goed uit die piramides en zo te zien is het weer ook super daar. Geniet er lekker van. Ik houd jullie verhalen in de gaten. Groet Dennis (vriend van Sabine)

• 15 Maart 2010 - 18:26

Chris:

Hey reizigers...

Veel plezier daaro in Cairo! Ik blijf lezen, zodat ik weet hoe jullie reis verloopt!

Neefie,
    Chris

• 15 Maart 2010 - 21:40

Lisette En Kids:

Hai Sascha en Robbert.

Wat super dat Kevin en ik jullie gisteren konden horen vanuit Egypte. Ik probeer nu ook een microfoontje te regelen. Zo kunnen we de volgende keer elkaar allebei verstaan. De foto's van de piramides zijn prachtig. Kevin en Lindsay vonden die van de Kameel de mooiste. Nog veel plezier. Groetjes Fam. Dinkelman