Dag 3 Egyptisch museum en islamitische wijk - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 3 Egyptisch museum en islamitische wijk - Reisverslag uit Caïro, Egypte van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 3 Egyptisch museum en islamitische wijk

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

15 Maart 2010 | Egypte, Caïro

Vanmorgen lopend naar het Egyptisch Museum gegaan. Onderweg nog even wat overblijfselen van de Franse overheersing gegeten, heerlijke croissants.
Het museum gaat om 9 uur open, maar om 9.15 (toen wij aankwamen) was het al een grote drukte. Voordat we het museum in mochten moesten we 3 maal, ja jullie lezen het goed, door een metaaldetector. Eenmaal,volledig gescreend, binnen een kaartje gekocht voor 60 pond per persoon (ongeveer 7,50 euro).Helaas mag je binnen niet fotograveren, dus de foto's moeten jullie maar even op de site van het museum zelf bekijken. Net als de piramides is het museum ook overweldigend. Voornamelijk de hoeveelheid spullen is enorm. Toppunt is natuurlijk de Toetankamon collectie, waarbij alles wat in zijn graf is gevonden uitgestald is. Dit neemt ongeveer een kwart van het gehele museum in beslag.
Als je ook nog de mummies wilt zien, dan kun je binnen nog een kaartje kopen voor nog eens 100 pond. Dit hebben we maar gedaan, al vonden we de verhouding tussen entree en extra bezoek wel wat uit balans.
We zijn een uur of drie binnen in het museum geweest.

Na het museum rustig richting het hotel gelopen. onderweg even heerlijk geluncht. Op flick staat een foto van de rekening, als iemand die voor ons kan ontcijferen, dan weten wij of we niet teveel hebben betaald.
's middags even uitgerust op de hotelkamer, en rond een uur of 3 richting de islamitische wijk Kahn el Khalili gelopen. Dit is ongeveer een half uur van ons hotel. Tijdens de voettocht moesten we verschillende snelwegen oversteken. Er lopen veel 4 baans wegen dwars door de stad. De mensen met een auto rijden hier 6 rijen dik naast elkaar. Oversteken is dus een avontuur.

Kahn el Khalili is een enorme bazaar waar je werkelijk alles kunt kopen. Veel kruiden en specerijen, maar je kunt er ook een kroonluchter of vuurwerk aanschaffen.
Heerlijk een paar uur rondgestruind, en uiteraard niks gekocht, we hebben toch geen plek meer in onze bagage.
We gaan zo nog even een hapje eten. Waarschijnlijk neem ik (Robbert) een lokaal broodje met salade en vlees, want die zijn werkelijk heerlijk.

Link naar de foto's van deze dag;

• 15 Maart 2010 - 19:27

De Brasem 6jes:

Leuk om te lezen wat jullie allemaal mee maken. We volgen jullie op de voet. Dat geeft ons toch een beetje een vakantiegevoel. Liefs en een knuffel van Maran en Melle.

• 15 Maart 2010 - 20:55

Pa:

de gegevens van de fotoserie van de riramides zijn niet onderstreept daardoor niet direct aan te klikken ,de diapresentatie werk vandaag wel.
    Groet pa en ma

• 15 Maart 2010 - 21:47

Lisette:

Hai,

Wat weer leuk om jullie avonturen te lezen. Dat museum lijkt mij ook wel geweldig zeg.
    En wederom wat weer een leuke fotoos,

En wederom wat weer een leuke fotoos,
    groetjes lisette

• 15 Maart 2010 - 22:56

Dennis Kempers:

Leuk om jullie reisverslag te lezen, ziet er allemaal prachtig uit daar. Ik hou jullie bij op de site. Groetjes Dennis