315 Rio Dulce - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu 315 Rio Dulce - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

315 Rio Dulce

Door: RobbertenSacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

20 Januari 2011 | Guatemala, Antigua

Wederom hebben we een slechte nacht. Het hotel ligt wel is waar verder van de weg dan de meeste hotels hier, maar de vrachtwagens lijken door onze kamer te denderen als ze door het dorpje heen rijden. Het dorpje is eigenlijk slechts één straat. We checken dus voor de verandering maar weer een keer uit en regelen via Skype een bootje dat ons oppikt en naar een hotel aan de andere kant van de rivier brengt. Ziet er redelijk goed uit, er staan een stuk of 20 hutjes op een landgoed van 20 hectare. Eerst laten ze ons een huisje zien zonder fan of airco, maar we hebben dermate behoefte aan een goede nachtrust dat we er voor kiezen een luxe verblijf te nemen voor de komende 2 nachten. Door matige nachten in Tikal, brulapen gillen de hele nacht en de slechte nacht van vannacht lopen we inmiddels weer op ons tandvlees en we hebben geen zin de laatste weken van onze reis op deze manier voort te zetten. Nadat we hebben ingecheckt doen we lekker rustig aan en zitten ’s middags bij het zwembad om af te koelen. De zon is extreem heet en de hoge luchtvochtigheid maakt het behoorlijk benauwd. Als we het hangen zat zijn en weer wat energie hebben verzameld, nemen we het pondje naar de overkant, naar het dorpje.
Zoals eerder geschreven is het eigenlijk maar één straat. Helaas is deze weg ook een belangrijke verbindingsroute. Even lekker door het dorp lopen is er dus niet bij. Je dient continue op je hoede te zijn voor verkeer en helemaal als er een enorme vrachtwagen langskomt, dan kun je beter een winkel in springen. Levensgevaarlijk en onbegrijpelijk dat ze het hier zo hebben ingedeeld. Als we rondlopen zien we ook een busmaatschappij waar we tickets regelen voor overmorgen naar Antiqua. We besluiten de eerste bus te nemen, die van 8 uur, dan komen we tenminste voor het donker aan.
Als we zijn uitgekeken (niet zoveel voor nodig) drinken we een drankje aan de waterkant. We blijken naast het station voor de watertaxi’s te zitten. Het is een komen en gaan van bootjes, het vervoermiddel hier op het meer. We zien vanalles langskomen, van motorzagen tot konijntjes en van afwasteilen tot kapmessen. Als we ’s avonds in het donker de boot terugnemen naar ons resort kijken we nog wat televisie (op de computer) en gaan op tijd naar bed, even wat slaaptekort wegwerken.