315 Rio Dulce
Door: RobbertenSacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
20 Januari 2011 | Guatemala, Antigua
Zoals eerder geschreven is het eigenlijk maar één straat. Helaas is deze weg ook een belangrijke verbindingsroute. Even lekker door het dorp lopen is er dus niet bij. Je dient continue op je hoede te zijn voor verkeer en helemaal als er een enorme vrachtwagen langskomt, dan kun je beter een winkel in springen. Levensgevaarlijk en onbegrijpelijk dat ze het hier zo hebben ingedeeld. Als we rondlopen zien we ook een busmaatschappij waar we tickets regelen voor overmorgen naar Antiqua. We besluiten de eerste bus te nemen, die van 8 uur, dan komen we tenminste voor het donker aan.
Als we zijn uitgekeken (niet zoveel voor nodig) drinken we een drankje aan de waterkant. We blijken naast het station voor de watertaxi’s te zitten. Het is een komen en gaan van bootjes, het vervoermiddel hier op het meer. We zien vanalles langskomen, van motorzagen tot konijntjes en van afwasteilen tot kapmessen. Als we ’s avonds in het donker de boot terugnemen naar ons resort kijken we nog wat televisie (op de computer) en gaan op tijd naar bed, even wat slaaptekort wegwerken.