Dag 330 Campeche – Merida - Reisverslag uit Campeche, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 330 Campeche – Merida - Reisverslag uit Campeche, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 330 Campeche – Merida

Door: RobbertenSacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

04 Februari 2011 | Mexico, Campeche

Wederom een topnacht gehad in het hotel. We merken wel dat we na 2 redelijk goede nachten een stuk fitter zijn dan daarvoor. We hebben vandaag de bus van 11 uur, dus we hoeven ons niet te haasten. Op ons gemak pakken we de tassen nog maar een keer in en we lopen iets na 10 uur richting de lobby. De taxi is keurig op tijd en zet ons voor de deur van het busstation af. De bus vertrekt ook hier op de aangegeven tijd en zet ons net buiten het centrum van Merida af. Wat een verademing na het gedoe wat we in Belize en Guatemala hebben gehad.
Het hotel dat we op Tripadvisor hebben gevonden is helaas vol maar vanuit de taxi hebben we al gezien dat het niet al te moeilijk moet zijn om hier een hotelletje te vinden. Na 2 straten richting het centrum te hebben gelopen zien we aan de overkant het Santa Maria hotel. Ziet er keurig uit, heeft een klein zwembadje en vraagt niet teveel voor een kamer. Uiteraard bekijken we de kamer eerst waarna we besluiten hier 2 nachtjes onze basis te vestigen.
Zoals vaak in de landen in Centraal Amerika dien je het hotel vooraf te betalen. Wij zijn vanochtend echter met nog geen 30 euro vertrokken. We leggen de situatie uit en mogen vanmiddag (als we gepind hebben) alsnog de rekening voldoen. Vanochtend niet al te veel ontbeten, dus eerst tijd voor lunch. We schuiven aan bij een foodcourt, een hal waar verschillende eettentjes hun waar aanbieden. Keuze qua menu is beperkt maar het eten is top. Hebben we al vaak meegemaakt; eet waar de lokale bevolking eet, hetis verrukkelijk en spotgoedkoop. Dit in tegenstelling tot de restaurants die proberen de tourist te paaien door Frans of Italiaans te koken. Zij maken er vaak een potje van, het smaakt zelden echt goed maar is wel prijzig. Na de lunch betalen we ons hotel en lopen daarna naar het centrale plein. Merida is dan wel de hoofdstad van Yucatan, maar ook hier is alles lekker centraal en op loopafstand. Als we een biertje hebben gedronken met uitzicht op de cathedraal (bij zo’n typisch slecht, duur restaurant met sjagerijnige bediening) besluiten we dat we ook hier alles in een dag kunnen bekijken. Aangezien de zon zakt en het beduidend minder heet is, besluiten naar het busstation te lopen om alvast een kaartje voor overmorgen te halen. Hoeven we morgen niet op het heetst van de dat die wandeling te doen. ’s Avonds eten we een ongezonde fastfood snack; ook wel lekker voor een keer en gaan op tijd terug naar het hotel.

Geen foto’s vandaag.

• 07 Februari 2011 - 20:04

Tineke Van Westerop:

Zijn jullie de gedraaide stoelen, of misschien zijn het banken, waar je als stelletje naar elkaar kijkt.
    Je zit dan contra. Wij hebben nog een foto in een park waar deze bankjes staan. Ik vond het 12 jaar geleden erg aardig. Verder was het niet zo`n byzondere stad.
    Nog veel plezier de komende weken!