Dag 146 Mackay – Marlborough - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 146 Mackay – Marlborough - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 146 Mackay – Marlborough

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

06 Augustus 2010 | Australië, Sydney

We worden vanochtend wakker van het gekrijs van tropische vogels. Weer eens wat anders dan de wekker. Nadat we hebben gegeten zetten we vandaag koers richting Rockhampton, zo’n 370 kilometer naar het zuiden. We rijden rustig, 80-90 km/h, goed voor het brandstofverbruik van de bus en aangezien we absoluut geen haast hebben en er voldoende plaatsjes zijn waar we eventueel kunnen overnachten. Tegen het middaguur komen we een nieuw verkeersbord tegen, er wordt hier gewaarschuwd voor koala’s. Het zou wel heel erg speciaal zijn als we deze bijzonder pluizige beestjes zouden zien. Helaas zagen we het bord te laat en hebben we geen foto kunnen maken. Nadat we hebben geluncht op een grote parkeerplaats langs de 2 baans snelweg besluiten we vandaag maar tot Marlborough te rijden, we kijken in het campingboek en zien dat er verschillende plaatsen zijn waar we kunnen overnachten. Eenmaal in Marlborough aangekomen gooien we eerst wat benzine in ons autotje, maar niet teveel want het is hier veel duurder dan bij een grote stad. Langs de snelweg is een camping, maar we besluiten eerst even naar het plaatsje zelf te rijden voordat we een plekje gaan opzoeken. Het plaatstje stelt echter niets voor en bij het plaatselijke hotel, dat ook een kroeg herbergt, zien we dat je er ook kunt kamperen. We lopen het hotel binnen en informeren naar de mogelijkheden. De schade valt enorm mee, $ 5.- pp en je kunt hier tussen 2 uur ’s middags en 9 uur ’s ochtens ook nog warm douchen. Electra hebben ze niet maar al onze apparatuur is opgeladen en stroom is dus niet nodig vandaag. We installeren ons op een enorm veld achter de pub en brengen de rest van de middag door met het lezen van een boekje en een praatje met de overige campingbewoners. Het blijkt dat er op dit enorme veld maar plek is voor 8 auto’s, aan het eind van de middag komt de camping-kroeg-hotel-baas een rondje doen. Hij heeft slecht nieuws voor degene die niet de moeite hebben genomen om zich binnen even te melden. Iedereen die zich niet heeft aangemeld, of niet bij de eerste 8 aanmelders zit, dient het terrein te verlaten. 4 Auto’s verlaten het terrein en zullen op zoek moeten naar een alternatieve overnachtingsplaats.
Aangezien we vandaag voornamelijk door niemandsland hebben gereden en geen boodschappen hebben kunnen doen improviseren we onze maaltijd. Met wat blikvoer en een zakje aanmaakvoedsel komen we de avond wel door. Zoals eerder vermeld heeft niemand hier op de camping electra, het is dus om 6 uur hartstikke donker en we liggen voor 7 uur in bed. We zullen morgen wel lekker op tijd wakker worden….

Hopelijk hebben we binnenkort weer een fatsoenlijke internetverbinding en kunnen we iedereen weer wat foto’s laten zien.

• 06 Augustus 2010 - 19:59

Ada:

Nou Nou de bed tijd word wel steeds vroeger zeg, wat zullen jullie uitgerust zijn of niet.