Dag 179 Sydney – Clovely
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
07 September 2010 | Australië, Sydney
We zien al snel dat dezelfde mensen die gisteren hun auto ook probeerden te verkopen, er vandaag gewoon weer staan. We parkeren de bus en wachten af. Ondertussen maken we op de computer nieuwe advertenties en printen deze uit bij een backpackers hostel/internetcafé.
Gisteren hebben we de hele dag geen parkeerwachter gezien, vandaag zien we hem wel 10 keer voorbij komen. Je krijgt dan een krabbel op de voorband en krijgt te horen hoe lang je vanaf dat moment er nog mag blijven. De andere verkopers hebben hetzelfde probleem, dus we doen de hele dag onderling de stoelendans, maar dan met busjes. Dit werkt prima, niemand krijgt een boete. De animo vandaag wisselt nogal, het ene moment zie je niemand, dan opeens is de straat weer vol met mensen die de auto’s afstruinen. Wij hebben vandaag twee redelijk serieuze belangstellenden gehad, maar verder nog geen vooruitgang geboekt. We merken wel dat we met onze nieuwe verlaagde prijs, meer aandacht trekken. ’s Middags kunnen we bij een backpackers-hostel voor $3 p.p. lekker warm en uitgebreid douchen, daar waren we wel blij mee, op het parkeerterrein in Clovely (waar we overnachten) is alleen een koude douche. Met deze temperaturen is dat niet echt fijn; het duurt dan veel te lang voordat je weer opgewarmd bent.
Omdat dit goedkope dagen zijn, besluiten we vandaag lekker een hapje te gaan eten bij een restaurantje, voor de zeer schappelijke prijs van $9,50 inclusief een drankje.
Tegen 18:30 stappen we in de auto en gaan eerst naar Bondi Beach om daar onze advertenties bij te werken met de nieuwe prijs. Daarna gaan we naar Clovely om nog maar weer een nachtje (illegaal) te slapen. Om 20:30 zitten we in de bus en schrijven dit verslag, het gaat dan opeens keihard regenen. Hopelijk is het morgen weer droog, want regen is slecht voor de verkoop. We hebben trouwens vandaag een e-mailtje terug gekregen van de beide registratiekantoren, de overschrijving kan gewoon hier plaatsvinden, dat scheelt een hoop gedoe (voor de nieuwe eigenaar).
Foto’s: alleen een paar van de wilde golven bij Clovely en de kakatoe in Victoria Street.