Dag 42 Nha Trang - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 42 Nha Trang - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 42 Nha Trang

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

23 April 2010 | Vietnam, Nha Trang

Vanochtend even een brommertje gehuurd. Er is hier een mooie pagoda te zien, maar die zit op een kilometer of 4 van ons hotel. Uiteraard hadden we kunnen lopen, maar we zweten alleen al bij de gedachte om in deze temperaturen zo’n stuk te gaan wandelen. Een brommertje dus. Voor nog geen 3 euri heb je een 125 cc schakelding onder je kont. Heerlijk tuffen hier. Wel goed opletten bij de kruispunten, want de regels worden hier niet zo nauw nageleefd. Waarom een rotonde linksom nemen als het rechtsom korter is. Gewoon met de meute meerijden en heel langzaam van richting veranderen. Geen abrubte manoevres maken is het devies van het Vietnamsverkeersbureau.
We rijden naar de pagoda en kijken binnen. We vragen of we foto’s mogen maken, wie zien namelijk geen andere toeristen hier die het voorbeeld kunnen geven, maar dat blijkt geen enkel probleem. We maken wat kiekjes en lopen dan de 152 treden omhoog naar het grote boedha beeld boven op de heuvel. Na 70 treden guts het zweet werkelijk uit alle poriën (niet normaal) en lassen we een drinkpauze in. Eenmaal bovengekomen genieten we van het uitzicht,en van het mooie beeld. op de weg naar beneden bezoeken we de liggende Boedha. Als eerste zie je dan de swastika’s op de onderkant van de voeten. Deze tekens komen altijd een beetje raar over. Als je goed kijkt zie je dat dit symbool een kruis is met de armen tegen de klok in. De nazi’s gebruikten een kruis met de armen met de klok mee. Het symbool wordt hier al honderden jaren gebruikt en heeft een hele andere betekenis dan het teken die wij kennen uit de tijd van de tweede wereldoorlog.
Na het bezoek aan de pagoda besluiten we even naar de andere kant van het stadje (het lijkt een kleine stad, maar het heeft toch ruim 200.000 inwoners) te rijden, richting de haven. We hebben vanuit de duikbus gezien dat er winkeltjes zijn waar ze aquaria hebben met zeepaardjes. We hebben onderwater geen gezien, dus bekijken we ze even in een minder natuurlijke omgeving. De zwarte diertjes zijn een centimeter of 8 groot. En worden zowel gedroogd als levend verkocht. Wij vermoeden dat het diertje een medicinale werking wordt toegedicht. We vinden het bijzonder sneu dat we ze alleen in deze toestand zien en niet in hun natuurlijke omgeving, de zee. Ook kun je hier allerlei gedroogde producten kopen die je bij de douane in de problemen kunnen brengen; gedroogde zeekomkommers, zeedraakjes, allerlei bijzondere visjes (opgeblazen en met de stekels uit) en exotische schelpen.
We laten het voor wat het is en besluiten verderop in de straat een drankje te nemen. Hierna rijden we terug naar ons hotel waar we informeren of onze treinkaartjes al geregeld zijn. Er wordt aan gewerkt en vanmiddag na 1 uur zullen de kaartjes klaarliggen. We besluiten het maar te geloven (je hebt immers geen keus) en gaan naar het strand. Op weg naar het strand eten we nog en mok rijstnoedels met vlees en groente. De rest van de dag brengen we door op ons bedje bij de Sailing Club, afgewisseld met een verfrissende duik tussendoor. Tegen een uur of 5 besluiten we terug lopen naar het hotel, waar de treinkaartjes klaarliggen. De vertrektijd die op de kaartjes staat doet onze wenkbrauwen optrekken: 04:20 !!! Er was ons verteld dat de trein om tien over 6 zou vertrekken (dat was op zich al vroeg genoeg) maar tien voor half 5 is wel héél vroeg. Vanavond dus maar op tijd naar bed en een wekker zetten. Om even voor 4 zal er een taxi bij het hotel staan om ons naar het station te brengen. Gelukkig hebben we gekozen voor slaapplekken (soft sleeper klasse). Hopelijk kunnen we dus nog een paar uurtjes slapen in de trein, mits de omstandigheden niet net zo bar zijn als de vorige treinreis. In het hotel werken we ons verslag nog even bij, en lezen we de mail. Hartstikke leuk om af en toe een berichtje van jullie te krijgen!!! Blijf schrijven, doen wij ook.
Robbert blijkt vanochtend tijdens de brommerrit nog even wat bijgekleurd. Na 7 weken kun je nog steeds (van een uurtje op de brommer rondtuffen) flink bijkleuren.
Vanavond nog even getracht geld te pinnen. We hadden 3 verschillende pinapparaten nodig om de benodigde Dong te pinnen. Uiteindelijk toch gelukt en het hotel betaald, alles klopte. We worden morgen om 3.30 gewekt. Om 3.45 staat de taxi voor de deur. Hopelijk is de trein morgen op tijd en is de nachtdienst niet voor niks.
Sacha springt op van het bed!!AAAAHHHH!!! Een enorme kakkerlak loopt over de muur. Het is echt een waanzinnig groot exemplaar. Hadden we hier niet verwacht, alles ziet er keurig schoon uit. We doen het beest in een glas en laten m op 5 hoog van de vrijheid genieten. Hij zweeft richting de overkant van de straat, deze zien we vanavond niet meer terug. Hopelijk heeft dit geen invloed op onze, toch wat korte, nachtrust.

Zie voor foto’s: