Dag 297 Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 297 Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 297 Playa del Carmen

Door: RobbertenSacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

03 Januari 2011 | Mexico, Playa del Carmen

Helaas is Sacha niet opgeknapt en voelt zich nog altijd grieperig. We besluiten rustig aan te doen (kan heel goed hier) en alleen vanochtend nog even een kijkje te gaan nemen in Plaza las Americas, waar een boekenwinkel zou zitten. We nemen een Collectivo dat is ook hier een minibusje dat voornamelijk door de lokale bevolking wordt gebruikt om van en naar het werk te reizen. Dergelijke busjes zijn werkelijk spot goedkoop, voor 5 pesos (€0,30) mag je instappen en net zo lang blijven zitten als je wil. Wij stappen pas uit bij de laatste halte.
Een enorme Amerikaanse Mall met inderdaad een boekenwinkel. Helaas is de winkel (als enige !!!) gesloten, het is zondag. Toch maar even door de ramen naar binnen kijken, het ziet er naar uit dat ze geen reisgidsen verkopen. Er is, zoals eerder gemeld, veel veranderd in de 5 jaar dat we hier niet zijn geweest. Toen we hier voor het eerst waren was Playa nog een redelijke ‘backpackers bestemming’ maar dat is nu niet meer zo. Toen waren er op elke straathoek reisgidsen te koop bij dito internetshopjes. Nu heeft elk hotel/appartement draadloos internet en lopen we 2 dagen te zoeken naar een boekenwinkel. Nu we toch in de mall zijn toch maar even wat boodschapjes doen en weer in een busje terug.
Terug in ons appartement besluiten we de boeken nieuw per internet te kopen. Op een Amerikaanse site kopen we 2 reisgidsen, die van Mexico en Midden Amerika. Wel ingewikkeld, het factuuradres is in NL (anders werkt je creditcard niet) en het afleveradres in Mexico, het hotel waar we de komende 3 dagen zitten. Duimen dat het allemaal goed gaat.
’s Middags lopen we naar het strand waar we even heerlijk relaxen, is er vandaag tot nu toe weer niet van gekomen. Ook ontvangen we ’s middags een sms-je van een vriendin dat haar ouders (die wij ook kennen) ook in Playa zitten. We sms-en wat heen en weer en kijken of we iets kunnen afspreken. Zij zitten in een resort, een kilometer of 3 buiten het centrum.
Als de zon onder is gegaan besluiten we bij de grote supermarkt net buiten het centrum onze eigen maaltijd samen te stellen. Ze hebben een versafdeling die doet denken aan die van de AH en slechts een fractie van de prijs in een restaurant.Als we ’s avonds hebben gegeten lopen we de stad nog even in om een toetje te halen. Als we terugkomen zien we dat we een berichtje hebben gehad van Herman en Mary, ze zijn nu in de stad. We proberen contact te krijgen om uit te vinden waar ze precies zitten, maar dat lukt niet. Robbert besluit het er op te wagen en loopt de hoofdstraat op met de hoop ze ergens op een terras tegen te komen.Sacha voelt zich nog altijd niet top en blijft in het appartement. Robbert loopt uiteindelijk 3 maal de boulevard op en neer (2 uur) maar heeft geen geluk. Tegen 11 uur geeft hij het op en keert terug naar onze slaapplaats. Jammer, we hadden nog een klein kado’tje meegenomen vanaf Cuba, maar dat komt dan wel in NL.