Dag 147 Marlborough – Yeppoon - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 147 Marlborough – Yeppoon - Reisverslag uit Yeppoon, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 147 Marlborough – Yeppoon

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

07 Augustus 2010 | Australië, Yeppoon

Omdat ’s ochtends om 9 uur de toiletten dicht gaan voor de schoonmaak staan we vandaag op tijd op. Nog voor 9-en rijden we weg richting Rockhampton. We rijden vandaag niet zover, zodat we nog tijd hebben om ’s middags iets te bekijken. Onderweg drinken we bij de McD een drankje en bekijken we de mail van de afgelopen dagen. We uploaden een paar foto’s die het thuisfront echt moet zien (oa van de walvissen) maar vergeten de verslagen van de afgelopen dagen te uploaden. Na dat we weer (helemaal) bij zijn, rijden we Rockhampton in en stoppen bij de plaatselijke VVV. We zijn er inmiddels achter dat ze uitsluitend bij de tourist information fatsoenlijke kaartjes hebben van de omgeving. Als je deze niet haalt rij je als een kip zonder kop rondjes om campings en bezienswaardigheden te vinden. We worden er op gewezen dat er in Rockhampton een mooi park is waar ook een gratis dierentuin bij zit. Het is nog vroeg dus we besluiten dit eerst te bezoeken voordat we op zoek gaan naar een camping. Het park zit aan de andere kant van de stad dus we rijden er dwars doorheen. Eenmaal aangekomen bij het park zien we dat er pijlen staan naar de koala’s, die willen we graag zien. Het blijkt echter dat er nieuwe hokken voor de pluizige beestjes worden gebouwd, we vissen dus achter het net. De rest van de ‘dierentuin’ stelt niet zoveel voor, we zien wel een cassowarie, een bijzondere vogel in Australie. Na het bezoek aan de dierentuin lopen we nog een klein rondje door het immense park. Heerlijk dat alles hier zo ruim is opgezet, dat is echt fantastisch aan dit land.
Na de middag rijden we terug naar de afslag naar Yeppoon waar we voorbij zijn gereden richting de dierentuin. Yeppoon is een kustplaatsje dat zo’n 30 kilometer ten Oosten van Rockhampton ligt. Ook hier stoppen we bij de tourist information waar we te horen krijgen dat de campings hier allemaal vol staan met pensionado’s. De grijze golf slaat hier ook toe. We krijgen de tip om langs de kust richting Emu Park te rijden, daar zijn meer campings. De weg langs de kust naar het zuiden is een prachtige weg die af en toe vlak langs het water en langs stijle berghellingen slingert. De 2e camping die we aan doen geeft op de borden aan geen plek met electra meer te hebben, eigenwijs als we zijn proberen we het toch. De dame achter de balie kijkt even naar ons busje en verteld dat er wellicht nog een plekje is. Na even contact te hebben gehad met de terreinknecht blijkt dat ze voor 1 dag nog een plekje kan aanbieden. Normaliter maakt het ons niet zoveel uit of we wel of geen electra hebben, we hebben vandaag echter boodschappen voor een paar dagen gedaan en willen met het vlees dat we hebben gekocht geen risico nemen. Het is een bijzonder grote camping, inclusief omliggend terrein zo’n 150 hectare (300 voetbalvelden) en alles is er prima geregeld. De rest van de dag brengen we hier door en we lopen een rondje rond de camping. Tijdens onze wandeling komen we een enorme schommel tegen. De schommel is op een meter of 5 boven de grond vastgemaakt aan een boom. Robbert kan het niet laten en voelt zich weer even 5 jaar oud.

Weer een paar foto’s oa walvissen:

• 08 Augustus 2010 - 07:10

Ada:

Het zijn niet veel foto"s maar wel mooie, zeker het bekijken waard.
    liefs Ada.

• 15 Augustus 2010 - 07:09

Lisette En Kevin:

Wat een super foto's van de bultrugwalvissen. Kevin vond het geweldig het zijn zijn lievelingsdieren. Groetjes Lisette en Kevin.