Dag 67 Ko Phi Phi
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
18 Mei 2010 | Thailand, Bangkok
Na een uurtje pakken we onze tas en gaan er weer op uit. Eerst naar de kapper. De vrouw werkt zeer snel, maar toch ook best netjes. Blij met het resultaat lopen we naar het strand, waar we bij een strandtentje iets te drinken bestellen en onze boeken lezen. Na enige tijd beginen we ons echter te storen aan de luide muziek die door elkaar wordt gedraaid. Zowel het tentje waar wij zitten als de buren aan beide zijden, hebben boxen op het strand. We verkassen een stukje verder op, waar we op het strand gaan zitten. Het is bijna tijd voor de zonsondergang en die willen we deze keer helemaal meemaken. Naast ons zit een groepje Aziaten die elkaar constant op de foto zetten in de meest vreemde poses. We vragen ons af hoeveel vreemde foto’s je van elkaar kunt nemen (Aziaten in ieder geval een heel veel)
Als de zon onder is gaan we op zoek naar een restaurant.We nemen plaats bij een heel druk restaurantje, dit blijkt echter niet te garanderen dat je er lekker kun eten. De maaltijden vallen tegen. Robbert heeft een te kleine, te zoute lasagna en Sacha heeft kipfilet met niet helemaal gare friet. Tja, het kan niet elke keer goed zijn, we eten het toch allemaal op en lopen naar huis voor het fruit dat we vanmiddag hebben gekocht. Helaas valt ook dit tegen. De dame van de groeten en fruitstal heeft ons goed te pakken, meer dan ¾ van de mangoestines kunnen we na het opensnijden direct weggooien. Overrijp of schimmel, aan bijna alle vruchten mankeert iets. Jammer.
Vanavond pakken we onze spullen weer in, want morgen nemen we de boot van 9:00 uur naar Krabi. We hadden eigenlijk gepland om naar Koh Lanta te gaan, maar door het laagseizoen schijnt het daar inmiddels helemaal uitgestorven te zijn. De reisverslagen vanaf Ko Phi Phi zijn wat korter, er is hier simpel weg weinig avontuur. Dit geld niet voor een iets jongere generatie, die kopen hier geluk, met emmers te gelijk, de zgn. Bucket of Happyness. Het emmertje wordtgevuld met whisky, red bull en cola. Je emmer(tje) neem je mee naar het stand (de plek waar het hier allemaal gebeurd) en het feest kan beginnen. Het resultaat van dit geluk zien we in de ochtend als we naar het strand lopen. Mensen die net wakker zijn geworden (of nog wakker zijn) en er toch wat verfrommeld uit zien van de avond ervoor. Ieder z’n plezier.
De foto’s:
18 Mei 2010 - 18:08
Sabine Jansen:
Hey daar, lees dat alles goed gaat en zie dat jullie mooie foto's hebben gemaakt. Veel plezier nog