Dag 125 Alice Springs-Roadhouse Mount Ebenizer
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
23 Juli 2010 | Australië, Sydney
Eenmaal op weg is het weer het bekende verhaal van lange wegen rechtdoor en links en rechts rode aarde met wat struikgewas. We rijden tot de afslag naar Uluru (Aboriginal voor Ayers Rock). We gooien de auto nog even lekker vol, hoe verder je buiten de bewoonde wereld komt, hoe prijziger de benzine. De eerste plek waar we kunnen overnachten is niet meer dan een parkeerplaats met een toiletje vlak langs de autoweg, we besluiten door te rijden. De tweede parkeerplaats is wat verder van de weg, maar heeft weer geen toiletmogelijkheid. We besluiten nog maar 60 km verder te rijden en vinden een roadhouse bij Mount Abenizer. Achter het roadhouse is een grote open vlakte waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. We betalen $ 5.- per persoon, de $15 dollar extra voor een plekje met electra voor het opladen van al onze accu’s vinden we echt te duur. We laden onze spullen wel op in de toiletruimte tijdens het douchen en scheren.
In de zon genieten we nog even van het heerlijke weer, we merken echter wel dat zodra je in de schaduw komt het meteen koud is. Zal vannacht dus wel weer frisjes worden..