Dag 124 Tennant Creek – Alice Springs
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
23 Juli 2010 | Australië, Alice Springs
Als we stoppen om te tanken (rond 12:45 uur), doen we gelijk even een snelle lunch, bestaande uit boterhammen met bockworstjes. We zetten mosterd op ons boodschappenlijstje voor vanmiddag als we in Alice Springs aankomen.
Tegen 3 uur komen we in Alice Springs aan en we gaan rechtstreeks naar K-Mart. Daar kopen we nog maar een aantal dingetjes voor onze uitzet (solar douche en gaspatronen voor koken). Daarna naar Coles (een grote supermarkt-keten in Australië) voor het inslaan van een aantal etenswaren. Als je in kleine plaatsjes verblijft, is het aanbod zeer beperkt en belachelijk duur, dus boodschappen doen in een grote plaats heeft duidelijk z’n voordelen.
Na de boodschappen, pinnen we nog even; dan kunnen we weer even vooruit en gaan we op zoek naar een camping. We vinden een prijzige camping net buiten Alice Springs, maar we besluiten toch te blijven. Het is lekker om een keer vroeg ergens aan te komen.
Het blijkt dat we echt een super-plekje toegewezen hebben gekregen. Als een van de weinigen hebben we nog een avondzonnetje (erg fijn, want het is hier echt een stuk kouder zo’n 15 graden: tijd voor een vestje en een lange broek) en we genieten van de wilde papegaaien en een duif met een kuif (die nogal brutaal is en rechtstreeks richting Robbert’s wijntje loopt).
We koken we weer een gezonde maaltijd: aardappelen, vlees en groente en gaan op tijd slapen. Het is gewoon te koud om laat buiten te zijn.
Foto’s