Dag 276 Cusco
Door: robbertensacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
13 December 2010 | Peru, Cusco
We lopen naar de bar, waar het ontbijt hier wordt geserveerd. Koffie kunnen we gewoon pakken, maakt niet uit dat we later pas inchecken. Terwijl we genieten van het feit dat alles hier zo goed is geregeld uploaden we de laatste reisverslagen en foto’s. Het internet is hier lekker snel dus de foto’s staan er vrij vlot op.
Op internet kijken we ook naar maar weer naar de overnachtingsmogelijkheden op Cuba, we hebben van de aangeschreven hostels nog niks teruggehoord en we vliegen er over 11 dagen al heen. Als we er eenmaal zijn maakt het ons niet uit, maar voor de eerste nachten willen we graag iets hebben. Dat het dan kerst is helpt volgens ons ook niet echt mee. De hotels die een boekingssite online hebben zitten allemaal vol als we controleren of er plek is.
Tegen de middag lopen we de stad in om voor een kleine lunch. We lopen de verkeerde kant op en komen pas na een minuut of 20 het eerste lunchtentje tegen. Als we later teruglopen naar het hotel komen we er wel 10 tegen, vlak bij. Helaas begint het langzaam te betrekken en evenlater vallen de eerste druppels.
Terug bij het hotel kunnen we onze kamer in. De tassen op de kamer en even lekker relaxen. ’s Middags, het is inmiddels weer wat droger, lopen we naar de San Pedro markt waar we snel zijn uitgekeken. Het ruikt niet echt fris, behoorlijk wat rauw en ongekoeld vlees. We vervolgen onze wandeling en komen de zoveelste trouwerij tegen. Ook nu weer een orkest wat achter de feestgangers aan trommelt en toetert en veel verkleden mensen. Als we bij het hotel zijn begint het weer te regenen. ’s middags internetten we nog maar wat meer, wat moet je anders in de nattigheid. We lezen dat het in machu picchu niet is toegestaan om plastic drinkflessen mee te nemen. ’s Middags, tussen de buien door, gaan we dus op zoek naar een herbruikbare plastic of aluminium drinkfles. De verkopers van de aluminium beginnen met 35 sol per stuk, maar al snel kunnen we er 2 krijgen voor 45 Sol (iets meer dan een 11 eurie). Geloof het of niet maar we lopen hier in het buitenland met te weinig geld op zak om de flessen te kopen. Zonder na te denken loop je met 40 Sol het hotel uit, normaal genoeg om met z’n 2en een drankje te kopen en een hapje te eten. Andere reden dat we niet met veel geld op zak lopen is dat er hier nogal wat zakkenrollers schijnen rond te lopen. En wat je niet bij je hebt, kan niet gerold worden….
Als het voor de verandering maar weer begint te regenen, nu harder dan eerder vandaag, lopen we naar het hotel en schrijven we vast een deel van dit verslag. We hebben ons ingeschreven voor de bbq vandaag in het hostel. Voor 15 Sol p.p. hebben ze hier elke zondag een bbq. Geen geld en het proberen waard dus.
Foto’s: