Dag 207 Franz Josef Gletsjer - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 207 Franz Josef Gletsjer - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 207 Franz Josef Gletsjer

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

07 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Na een goede nacht worden we fit wakker. We nemen een frisse douche en daarna ontbijten we in de buitenlucht, aangezien het weer bewolkt maar aangenaam is.
Tegen elf uur stappen we in de auto om naar de parkeerplaats te rijden waar vandaan (bijna) alle wandeltochten van de gletsjer en omgeving starten.
We hebben besloten om de lange wandeling van 12,4 km te lopen; deze belooft uit te komen op een punt hoog boven de gletsjer met prachtig uitzicht.
Het pad begint eenvoudig, met veel ruimte en een vlakke grint ondergrond en het voert ons door een bijzonder groen en dicht regenwoud. We komen onderweg een vijver van smeltwater tegen, genaamd Peter’s Pool, die tevens een uitzicht biedt met de gletsjer op de achtergrond.
Na ongeveer 2 kilometer wandelen, komen we bij een hangbrug uit. Het is een wiebelig ding alleen voor wandelaars en er mogen er maximaal 5 tegelijk op. Als we de brug bewandelen, voelen we duidelijk waarom dit is. Na de brug wordt het pad al snel een stuk minder eenvoudig te bewandelen, soms lijkt het zelfs weggeslagen te zijn en moeten we behoorlijk klimmen en klouteren langs en over bemoste keien en omgevallen bomen. Als we bij een rivier komen, moeten we zelf een verhoogd pad maken, door een minuut of 10 losse keien in de rivier te gooien. Met een stok in de hand, voor een extra steun bij wiebelpartijen, lukt het ons om met droge voeten de andere kant te halen. Daarna wordt het pad echter nog slechter begaanbaar. Onderweg komen we nog 2 kleinere bruggentjes tegen, een ervan is slechts begaanbaar voor 1 persoon tegelijk. Als je er midden op staat snap je het, alles wiebelt en de grond (bezaaid met keien en boomstronken) is een meter of 30 lager. Na nog wat heftige klim- en daalpartijen over een glibberige ondergrond, besluit Sacha niet verder te willen. Sommige stukken zijn doodeng en ze wil graag in één stuk blijven. Robbert wil graag het beloofde uitzicht zien, dus die gaat alleen door, terwijl Sacha op een steen wacht op zijn terugkeer. Uiteindelijk na een lange tijd wachten komt Robbert weer terug met een paar mooie foto’s van het eindpunt. Gezamenlijk nemen we dezelfde weg (een andere mogelijkheid is er niet) weer terug. Gelukkig gaat dit toch wat eenvoudiger (meer afdalingen dan klimmen) dan de heenweg en tegen 16:00 uur komen we weer bij de auto terug. Al met al zijn we bijna 5 uur weggeweest.
In de stad doen we boodschappen voor het avondeten, daar zijn we wel aan toe. Als we op de camping aankomen, reserveren we bij de receptie de privé-spa (een bubbelbad) van half acht tot acht ’s avonds. Daarna springen we gelijk onder de douche en bereiden vervolgens ons avondeten voor, in de gezamenlijke keuken van de camping (dat hier trouwens erg goed geoutilleerd is).
Tegen 19:15 uur gaan we naar de receptie voor de sleutel van de spa, maar helaas die is nog niet door de vorige gebruiker teruggebracht. We moeten dus even wachten. Uiteindelijk wordt de sleutel afgegeven en mogen wij bubbelen. Het bubbelbad zit in een nogal koud en kaal gebouwtje en alhoewel het bubbelen best lekker is, had het water wel wat warmer gemogen. Na een half uur zijn we er dan ook wel klaar mee, we kruipen in bed en doen een filmpje in de dvd-speler van de auto. De film die we kijken heet Poseidon en niet echt geschikt om te kijken wanneer je niet houdt van kleine ruimte of angst voor water hebt, want het gaat over een cruiseschip dat kapseist en je volgt een groepje mensen dat probeert uit het schip te ontsnappen via de meest onmogelijk kleine en ondergelopen vluchtroutes. Met een katerig gevoel van de film (niet zo lekker om te kijken als je zelf ook in een kleine ruimte ligt) gaan we uiteindelijk slapen.

Foto’s:

• 07 Oktober 2010 - 05:54

Lisette:

Wat een mooi uitzicht hebben jullie op de gletsjer. En wat een mooie natuur.
    Ik ben benieuwt naar jullie nieuwe auto. Sas je haar is netjes geknipt.
    Groetjes Lisette