Dag 41 Nha Trang Duiken 2 - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 41 Nha Trang Duiken 2 - Reisverslag uit Nha Trang, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 41 Nha Trang Duiken 2

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

22 April 2010 | Vietnam, Nha Trang

Vandaag hadden we weer een vroege start aangezien we wederom twee duiken op het programma hadden staan. Eerst hebben we op het balkon een klein ontbijtje genuttigd met jus d’orange, die we hadden gekocht bij de supermarkt de avond daarvoor. Daarna de dagrugtassen inpakken en hop naar de duikshop. De rit naar de haven verliep vlotjes en nadat alle duikers en etens-voorraden aan boord waren geladen, voeren we uit.
Vandaag was het “Earth-day” en het duiken van vandaag waren in het teken van het schoonmaken/-houden van de zee. De duiker die het meeste afval van de zeebodem ophaalde en de duiker die het meest bijzondere stuk afval wist te vinden, zou een t-shirt krijgen als beloning.
Onze eerste duik was weer op Octopus Rock, daar hadden we gisteren ook al een duik gedaan. Het zicht was vandaag iets minder, maar de duikspot bleek ook vandaag nog steeds erg bijzonder. Gelijk na de afdaling werden we al getrakteerd op een Murray-eel die ons bezoek niet echt kon waarderen, hij (of zij) liet de tanden zien en dreigde met een aanval. We hebben weer diverse Nudy-branches (naaktslakken), Nemo-visjes, een Giant Pufferfish en een hele grote Marble Grouper gezien. Echt veel afval kwamen we niet tegen, maar we genoten des te meer van de mooie onderwaterwereld.
Na de lunch maakten we ons op voor de tweede duik van de dag, deze deden we op lokatie Three Men. Daar zagen we een Jaw-fish die in zijn hol woont (al jaren) en daar gedduldig op z’n prooi wacht. Vandaag had hij bijna Robbert’s camera te pakken, Robbert schrok zich te pletter. Ook weer Nudy-branches gezien en wat meer van hetzelfde. Bijzonder was de Frog-fish (kleur: mosgroen) op het einde van de duik. Deze ligt doodstil tegen een rots aan, waardoor hij bijna nie te zien is. Deze kom je niet zo vaak tegen, dus we waren blij met deze ontmoeting.
Na terugkomst hebben we gelijk de foto’s bekeken en we waren weer blij verrast met een aantal daarvan. Doordat de duiklokaties hier relatief ondiep zijn, zijn veel kleuren nog mooi te zien op de foto’s. Hoe dieper je duikt, des te minder kleur je ziet en dan moet je dus een grote lamp mee nemen om de echte kleuren te kunnen zien.
Verder geen spannende dingen beleefd vandaag, morgen doen we een stranddagje en daarna (op de 24e) gaan we door naar Quy Nhon.

Zie de foto’s:

• 22 April 2010 - 17:52

Nr 6:

mooie foto's! En het is elke dag weer een feest om jullie avonturen te lezen.

X de zesjes

• 22 April 2010 - 18:33

Sabine Jansen:

Hoi, na 1,5 week jullie niet gevolgd te hebben vanwege tijdsgebrek (ja dat hebben jullie nu niet) weer helemaal bijgelezen. Allemaal leuke en bijzondere belevenissen en mooie foto's, krijgen we er een beeld bij. Veel plezier nog en ik blijf jullie verhalen met plezier lezen.

• 23 April 2010 - 08:45

Sjoerd En Mel:

Hoi Hoi,

Echt geweldig mooie foto's hebben jullie er op gezet. Ons visum voor vietnam gaat vanaf de 27ste in dus dan gaan we gelijk die kant op. Of we gelijk naar saigon gaan weten we nog niet. Want die vriendin die daar woont kan ons vanaf 3 mei ontvangen. Dus we zitten nog heel even "vast" in Kep. We blijven jullie volgend en als jullie nog tips hebben mbt hotel/duiken/eten altijd leuk!

Sjoerd en Mel