Dag 284 Nazca – Lima - Reisverslag uit Lima, Peru van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 284 Nazca – Lima - Reisverslag uit Lima, Peru van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 284 Nazca – Lima

Door: RobbertenSacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

20 December 2010 | Peru, Lima

We ontbijten nog in het hostel en nemen om even over 11 afscheid van het Nederlands /Peruaanse echtpaar dat deze tent runt. We reizen vandaag weer met de busmaatschappij Cruz del Sur en de bus vertrekt wederom keurig op tijd, nadat iedereen weer door de metaaldetector is gegaan en is gefilmd met de videocamera.
De busreis vandaag viel wat tegen in de gloednieuwe bus. Het was erg warm en we werden alle 8 uur getracteerd op films. Naar onze smaak was de derde film iets te veel van het goede; Spaanstalig film met Engelse ondertiteling is niet ons ding, zeker als we onder een luidspeaker zitten. De rit voelt gewoon lang aan en het landschap is tevens dodelijk saai (één grote zandbak). Uiteindelijk komen we zo gaar als 2 gebakjes aan op de busterminal in Lima.
Nadat we de tassen bij de afhaalbalie (ja onze baggage wordt door de busmaatschappij gelabeld) hebben opgehaald lopen we naar buiten op zoek naar een taxi. Sacha heeft inmiddels geinformeerd wat een officiële taxi naar Miraflores (de buurt waar we willen zitten) mag kosten, dat is ongeveer 12 Sol. Buiten het hoofdgebouw worden we weer belaagd door de nodige ‘mannetjes’ die hun auto als taxi aanbieden. Gelukkig loopt er een bewaker en we vragen welk mannetje een ‘echte’ taxichauffeur is. We lopen mee met degene die hij aanwijst en komen met hem de prijs van 12 Sol overeen. Inmiddels is het spitsuur in Lima, het lijkt of alle 8,5 miljoen inwoners tegelijk in hun auto zijn gestapt. De verkeerstaferelen die we in Azië hebben gezien met brommers, vinden hier plaats met auto’s; met 4 auto’s dik door de bocht op een 2 baans weg, inhalen als het echt niet kan en maar zien hoe het afloopt. De taxi is lekker brutaal en zet z’n vrij nieuwe wagen regelmatig op het spel om een paar auto’s op te schuiven. Uiteraard vraagt hij waar we vandaan komen en bij het horen van Holanda roept hij meteen Farfan. We moeten even nadenken, maar komen er achter dat hij een Peruaanse speler bedoelt die momenteel bij PSV voetbalt. We doen alsof we precies weten over wie hij het heeft (in werkelijkheid hebben we geen idee, later zoeken we het even op internet op). We laten ons afzetten in het midden van het centrum van Miraflores (een betere wijk in Lima). Ons uitgezochte hostel is van dezelfde familie als degene waar we in Cusco hebben geslapen, het Pariwana hostel. Niks geboekt dus we hopen dat ze plek hebben. Het hostel ziet er wederom prima uit. Helaas hebben ze geen privé-kamers meer beschikbaar. We besluiten voor vannacht op een dorm te slapen. Geen andere reizigers, 6 bedden voor ons beiden. Vanaf morgen kunnen we een 2 persoons kamer krijgen. Even een hapje eten bij de McD, opfrissen onder een heerlijke douche en na een koud biertje op het dakterras kunnen we naar bed.

• 21 December 2010 - 18:20

Nr. 12:

vergeten jullie niet Joran de groeten te doen :)