Dag 183 Sydney
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
11 September 2010 | Australië, Sydney
Na toch een redelijke nachtrust, pakken we om 9:45 uur ons busje en rijden naar het centrum van Sydney. Daar hebben we afgesproken om de 2 Duitse meiden (die ons busje hebben gekocht) op te pikken. Als we op de afgesproken plek aankomen staat er niemand. Het zal toch niet gebeuren dat ze niet komen opdagen en dat we de bus nog een keer moeten verkopen? Om even over 10 uur komt 1 van de 2 meiden aanlopen om te melden dat ze hun baggage nog bij hun hostel hebben staan en dat dat maar een paar straten verder is. Ze hebben echter geen idee van de verkeerssituatie in de stad (alleen maar éénrichting-verkeer) en het feit dat je bijna nergens stil mag staan. We maken duidelijk dat we hier wel even wachten en dat ze hun rugtassen maar moeten halen. Dat was per slot van rekening ook de afspraak die zij notabene hadden voorgesteld. Na een kwartiertje langs de weg te hebben gestaan komen ze bepakt en bezakt aanlopen. We gooien de rugtassen achterin en zij gaan op het matras zitten. Ons busje is officieel een 2 persoons vehikel, we hebben dus geen achterbank en mogen eigenlijk geen mensen achterin vervoeren. Omdat we beloofd hebben om ze een beetje buiten de stad af te zetten (kunnen ze lekker nog even oefenen om links te rijden) dienen ze een minuut of 20 achterin te zitten.
Als we in Clovelly aankomen op het parkeerterrein waar we een dag of 5 gratis hebben overnacht, ronden we de betaling af en wensen ze veel plezier met ons wagentje. Wij nemen de bus terug naar de stad en lunchen in ons hostel. Na de lunch gaan we even langs bij een reisbureau dat is gespecialiseerd in tickets, om even precies laten uitzoeken wat er mogelijk is voor onze reis tussen Australië en Zuid Amerika. Het blijkt het goedkoopst om met Quantas naar Auckland in Nieuw Zeeland en van Nieuw Zeeland naar Papeete in Frans Polynesie te vliegen. Als we zijn bijgebruind in Frans Polynesie vliegen we met LAN (Chileense luchtvaartmaatschappij) door naar Paaseiland om daar een weekje door te brengen en in de tussentijd Sacha’s verjaardag te vieren (toch een bijzondere plek om jarig te zijn). Vervolgens is de eindbestemming voorlopig Santiago de Chili waar ons avontuur in Zuid Amerika begint. We vragen of we tot maandag een optie kunnen krijgen en dat blijkt geen probleem. Voor de zekerheid kijken we nog even op internet naar de verschillende vluchten. Het blijkt als we zelf boeken via internet we ruim $ 700.- (€ 500) uitsparen. We zijn prima geholpen, maar het prijsverschil is te groot. We besluiten niet langer te wachten en meteen maar alle vluchten tot Chili te boeken. We vertrekken dinsdag al naar Auckland, hebben dan 5 weken in Nieuw Zeeland. Als we doorvliegen naar Frans Polynesie hebben we daar 2 weken voordat we naar Paaseiland doorvliegen. Paaseiland ligt zo geisoleerd en afgelegen dat er maar 1 keer per week een verbinding met Chili is. Wat we vervolgens gaan doen als we in Santiago zijn aangekomen weten we nog niet, maar dat bedenken we onderweg nog wel.
Na het boeken van de tickets gaan we nog even bij Chantal langs om een huur-spacewagon te regelen, zij kan voor ons een prima prijs bedingen. Helaas zijn we te laat om e.e.a. vandaag nog helemaal af te ronden, we hebben geen rekening gehouden met het feit dat het in NZ 2 uur later is. Ze kan echter alle gegevens wel in het systeem zetten zodat we e.e.a. morgen met haar collega (ja zondag is hier een gewone werkdag voor de reisbureautjes) kunnen afhandelen.
Al met al zijn we de hele dag druk geweest met het regelen van dit allemaal. Als we na het eten nog even op de kamer zitten is er weer lawaai in het hostel. We besluiten ons er niet aan te ergeren en gaan een rondje in de stad lopen. We maken wat foto’s van Sydney bij nacht voordat we tegen half 10 terugkeren met de trein in Kings Cross. In de trein valt het ons op dat zaterdagavond hier echt de avond is om er echt even uit te gaan. Bijna alle vrouwen zijn helemaal uitgedost voor een avondje uit.
Tegen half 11 wordt het wat rustiger in het hostel en kunnen wij nog even lekker tv kijken en ons verslag schrijven en uploaden.
Foto’s: Sydney bij nacht:
12 September 2010 - 06:11
Ada:
Leuke plaatjes van sydney bij nacht. Ook de palmboom is erg leuk genomen. Veel plezier nog. Groetjes Ada. -
12 September 2010 - 06:43
Lisette:
Hai Sas en Robbert,
Wat super dat jullie de bus nu hebben verkocht. Kunnen jullie eindelijk verder met jullie reis. Alvast een goede reis naar nieuw zeeland. En daar ook weer veel reisplezier. Groetjes Lisette.