Dag 135 Cairns
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
25 Juli 2010 | Australië, Cairns
Na ongeveer 1-1,5 uur houden we het voor gezien en lopen we weer naar de bus. We vullen een rugtas en gaan op pad naar het centrum van Cairns. Het weer is inmiddels nog steeds somber en onderweg krijgen we weer van die heerlijke natte spray. We hebben onze poncho’s niet meegenomen, dus we proberen maar een beetje onder de bomen te lopen.
Het is nog best een wandeling naar het centrum, de de buurt waar we doorheen lopen is niet echt aantrekkelijk. De huizen zien er nogal shabby uit, er zijn nauwelijks voetpaden en alles is gesloten; het is zondag.
Uiteindelijk bereiken we het centrum en daar blijkt gelukkig wel meer leven te zijn. Je ziet dat iedereen zich verveelt door het weer en zijn/haar heil zoekt door maar een beetje de souvenir-winkels langs te struinen. Bij Woolworth (de supermarkt) kopen we een paar lekkere broodjes en wat drinken (op een terrasje zitten is te duur voor ons budget). We peuzelen dit op een openbaar bankje op, terwijl we van achteren de natte wind in onze rug geblazen krijgen. Wat kan regen je dag verpesten zeg!
We neuzen wat in de winkels, maar alles is hier westers geprijst en dus boven budget. We willen bij de Mc Donalds gaan zitten om foto’s te uploaden (de camping heeft een beperking voor het uploaden, dus dat schiet niet op) maar het is daar zo ongelofelijk druk en de enige plek is nog buiten, dat we maar doorlopen. Dan maar geen foto’s op internet. Het is even niet anders. We kijken ondertussen ook bij de tourbureautjes wat het duiken hier kost, maar ook dat is (niet verassend) erg duur. We besluiten om niet hier (Great Barrier Reef), niet nu te gaan duiken, want regen betekent vaak slecht zicht onder water en dat zou zonde zijn. Helemaal als je zoveel moet betalen voor je duik. Verder zuidelijk (ook nog de Great Barrier) schijnt het duiken ook erg mooi te zijn. Daar gaan we dan maar voor, in de hoop dat het weer daar en dan, beter is.
Als we het zat zijn, lopen we (door de regen) weer terug naar de camping. We komen daar tegen 2 uur aan en gaan buiten voor onze bus zitten. Het is 5 minuten droog en dan begint het weer te miezeren. We spannen weer een zeil (deze keer de grote, want we hebben geleerd van gisterenavond) en zitten heerlijk droog. We willen internetten, maar onze inlogcode werkt niet. We moeten daarvoor naar de receptie (hadden we gisteren ook al een keer). Eerst dan maar de verslagen schrijven.
Morgen gaan we naar Karunda, een nationaal park ongeveer 10 km van Cairns. Al regent het nog steeds, we willen toch wat zien van de natuur hier in dit tropisch deel van Australië.