Dag 312 Flores –Tikal
Door: RobbertenSacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
20 Januari 2011 | Guatemala, Flores
Het openbaar vervoer gaat hier iets anders dan in de landen die we tot nu toe hebben bezocht, de chauffeur lijkt wel stoned en rijdt als een malle. Ook stoppen we op de meest gekke plekken, geen idee waarvoor. We zijn hartstikke blij als we ruim een uur later Tikal in rijden en bij het hotel aankomen. Tassen op de kamer en even genieten van de omgeving, we zitten hier midden in het oerwoud en zijn onder de indruk van de geluiden die we horen. We zien verschillende gekleurde vogels, spinapen en horen brulapen vlakbij in het bos.
We kopen een toegangskaartje voor het park voor morgen, dat betekent dat we vanmiddag al het park in mogen om de zonsondergang te bekijken. In het park is het vrijwel uitgestorven, de meeste dagjesmensen vertrekken tegen 3 uur terug naar Flores. De eerste indruk van het archeologische park is dat het nog niet zo gecultiveerd is, veel tempels liggen nog onder een dikke laag aarde en zien er uit als een heuvel. Gelukkig zijn er ook een aantal die wel compleet zijn ‘opgegraven’.
Tegen een uur of 6 (officiële sluitingstijd van het park) lopen we het park weer uit, terug naar ons hotel. Er is bij de ingang geen ranger meer te bekennen, we hadden begrepen dat het park op bezoekers wordt gecontroleerd na sluitingstijd, maar dat lijkt ons sterk.
We eten bij een comodores, een restaurantje gerund door lokalen, veel goedkoper dan eten in het hotel. Het eten is eenvoudig, maar zeer smakelijk.
’s Avonds vallen we met de geluiden van het oerwoud op de achtergrond in slaap.
Foto’s: staan op Flickr zodra we een goede verbinding hebben