Dag 313 Tikal
Door: RobbertenSacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
20 Januari 2011 | Guatemala, Tikal
We staan vandaag om 8 uur op na een redelijke nacht, we hebben geen zin in nachtwerk om de zonsopgang te zien. We geloven het wel.
Na een prijzig ontbijt (duurder dan het diner van gisterenavond) pakken we een tasje in en lopen naar de ingang van het park. We besluiten eerst de buitenste ring van de ruïnes te bekijken om aan het eind pas het hoogtepunt te zien.
De ruïnes zijn mooi, maar lang niet zo indrukwekkend als die van Angkor Wat (Cambodja) of Machu Picchu (Peru). De tempels zijn op zich mooie gebouwen, maar verder zijn ze niet gegrafeerd of anders bewerkt. Wat we wel erg prettig vinden is dat het zo verschrikkelijk rustig is. We komen vandaag maximaal 200 andere toeristen tegen tussen de 38 tempels die hier zijn. Tegen een uur of 2 vinden we het prima en lopen terug naar ons hotel waar we de rest van de middag aan het zwembad doorbrengen. Onderweg vragen we nog bij de buschauffeurs hoe we hier morgen weg kunnen komen. Als we het goed hebben begrepen gaat de eerst bus pas om 11 uur terug naar Flores. We hebben geen retourticket dus zijn afhankelijk van de plekken die open blijven. Ook bij het hotel informeren we, hier zijn we wel zeker van een plekje, maar het kost 12 USD pp, ruim 2 maal zoveel.
Eten doen we weer bij een comedores, een eetstalletje aan het centrale plein. Hier zien we wederom hoe rustig het is, er zijn slechts 4 andere gasten terwijl er tientallen tafeltjes staan.
foto's volgen...