Dag 241 Paaseiland - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 241 Paaseiland - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 241 Paaseiland

Door: robbertensacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

09 November 2010 | Chili, Santiago de Chile

De laatste dag is een beetje een hangdag. Het is zondag en het toch al kleine en rustige dorpje is werkelijk uitgestorven. Iedereen zit in de kerk, is aan het surfen of ligt op het strand. De rust die er overdag heerst is een schril contrast met de onrust die er ’s nachts is. Zwerfhonden van het eiland hebben als hobby om de wilde paarden op te jagen. Het opjagen van de paarden gaat gepaard (hahaha) met hele roedels honden die er achteraan lopen en vrijwel continue blaffen. Niet echt bevordelijk voor de nachtrust. Sacha is zo moe dat ze er doorheen is geslapen, maar Robbert heeft het allemaal meegemaakt. We vinden het dus helemaal niet erg om ook vandaag niet teveel te ondernemen. Tegen het eind van de ochtend lopen we richting het ‘centrum’ waar we op een van de terrasjes die wel open is eerst eens een paar bakken koffie naar binnen werken. De internetverbinding hier is prima, we besluiten hier dus lekker te blijven zitten en genieten hier tevens van de lunch.
Rond het middaguur fietsten we terug naar onze kamer, waar we even rusten van de gebroken nacht. Sacha werkt ’s middags de administratie bij in een excel-spreadsheet. Ze heeft tot en met Australie verwerkt, dus we lopen wat achter. We zijn inmiddels 8 maanden onderweg en het is van belang om te weten hoeveel de gehele reis tot nu toe heeft gekost. Zodat we kunnen bepalen wat we hierna gaan doen. We hopen dat Zuid-Amerika een stuk goedkoper wordt, want het is vooral in de westers-georiënteerde landen een stuk duurder dan verwacht.
’s Avonds gaan we niet uit eten, maar eten we de boodschapjes op die we nog hadden (noodlesoepje, broodje, fruit en yoghurt). We brengen daarna onze fietsen naar de verhuurwinkel terug. We hebben geluk, de rolluiken gaan net weer omhoog en zonder ook maar iets aan de fietsen te controleren lopen we 2 minuten later weer naar buiten. Voor het toetje lopen langs de ijswinkel maar die is helaas ook dicht. We besluiten terug te gaan naar de kamer en op tijd naar bed te gaan. Onderweg worden we getrakteerd op een roedel honden die de paarden het leven zuur maken door ze in te sluiten en manisch toe te blaffen. Een onprettige ervaring; de honden die je op andere momenten heel zielig aankijken voor een aai of een overblijfsel van je maaltijd, veranderen in wilde aggressieve beesten die naar alles en iedereen dreigen te happen. We begrijpen niet dat men hier daar niet iets tegen doet.