Dag 218 Whangarei – Auckland (Manukau) - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 218 Whangarei – Auckland (Manukau) - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 218 Whangarei – Auckland (Manukau)

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

17 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Als het alarm van de telefoon gaat is het tijd om op te staan en alles een plekje te geven in de tassen. Dit is waarschijnlijk de laatste gelegenheid om alles lekker in te pakken. Wellicht slapen we vannacht nog een keer in de auto en dat is niet de meest ideale plek om de tassen reisklaar te maken. We selecteren wat we voor de ‘grote oversteek’ en Zuid Amerika nodig denken te hebben. De overtollige spullen, de meeste afkomstig van het leger des heils in Australie, doen we in een aparte zak. De kleding, voornamelijk truien, sjalen, mutsen en spijkerbroeken, die we gekocht hebben is nog prima van kwaliteit en eigenlijk willen we deze weer terug geven aan een winkel van het leger des heils. Op deze manier kunnen ze de kleding nogmaals verkopen en iemand anders (wederom een toerist?) er blij mee maken. Als alles weer in de auto zit rijden we rustig richting Auckland. De eerste stop is het afhaal/inlever – punt van Spaceships, even kijken tot hoe laat ze morgen open zijn. Zondag is voor hun gewoon een werkdag, van 9 tot 5. Prima.
We rijden door naar een grote outlet die Sacha in een foldertje gezien heeft. Het duurt even voordat we deze gevonden hebben. De Lonely Planet hebben we naar huis gestuurd en zonder gedetailleerde kaart is het moeilijk navigeren. Uiteindelijk vinden we het enorme centrum en brengen er een paar uurtjes door. Sacha vindt nog een t-shirtje (made in Cambodja !!!) die ze niet kan laten liggen. Credo is nog altijd; alles wat je koopt dien je zelf te dragen.
Eenmaal weer uit het enorme gebouw schijnt het zonnetje heerlijk. We besluiten een camping op te zoeken en brengen daar de rest van de middag door. ’s Avonds eten we bij de Ierse pup om de hoek, alweer de laatste volle dag in NZ.
Nieuw Zeeland was mooi, maar veel van hetzelfde. Het is echt een land voor actieve wandelaars en natuurliefhebbers. 5 weken was prima, 4 was wat ons betreft ook goed geweest.