Dag 97 Jakarta- Yogyakarta
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
17 Juni 2010 | Indonesië, Yogyakarta
We hebben vanochtend op internet gelezen dat Indonesie (Papua) is getroffen door een aardbeving. Hier merken we er niets van, het is zelfs niet op televisie geweest (althans niet dat we gezien hebben). We hebben dus 8 bijzondere aangename reisuren en even voor 5 lopen we het station van Yogyakarta (iedereen praat hier overigens over Yogya) binnen.
Yogya doet meteen een stuk vriendelijker aan dan Jakarta, er is meer leven op straat en het is voor de verandering droog. We lopen naar een taxistand waar we het vervoer naar ons hotel regelen. Normaal is een taxistand een betrouwbaar adres voor je vervoer, nu hebben we echter een bijzonder gedateerd busje en hij rijdt als een debiel.
We komen bij het hotel (met zwembad) aan en bekijken de enige kamer die nog beschikbaar is. Valt iets tegen, maar voor nog geen € 15.- incl ontbijt moet je ook niet teveel verwachten. We checken in en lopen een rondje in de buurt van ons hotel. Het is inmiddels ook alweer etenstijd, dus eten voor weinig geld een lekkere en een lichte maaltijd. Op de terugweg informeren we alvast naar de mogelijkheid om richting de Borobudur te komen. Er worden vooral veel complete tours aangeboden, we willen het liefst op eigen gelegenheid. Maar we zijn nog maar net aankomen dus nog tijd genoeg om te beslissen hoe we die kant op gaan, en wanneer. Eerst morgen deze stad verkennen (die qua bouwwerken) nog best wel wat verwijzingen schijnt te hebben naar de vroegere Nederlandse kolonisering.
Foto’s: http://www.flickr.com/photos/robbertensacha/sets/72157624170298105/
18 Juni 2010 - 07:08
Henk En Maris:
Vraag me dan ook af of je minder mag betalen als je op het dak zit.HIHI. Wel lekker koel.
liefs maris -
18 Juni 2010 - 07:50
Ada J:
Zo jullie zitten er lekker luxe bij in de trein, heel wat anders dan de lokalen die bovenop en in de deuropening zitten. Maar wat wil je ook als je miljonair bent.
Liefs Ada.