Dag 296 Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 296 Playa del Carmen - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 296 Playa del Carmen

Door: RobbertenSacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

02 Januari 2011 | Mexico, Playa del Carmen

Gelukkig nieuwjaar iedereen !!!!!

Ondanks dat we gisteren redelijk ons best hebben gedaan met de Cubaanse rum met cola worden we lekker op tijd wakker. We maken voor het eerst sinds Bolivia weer ons eigen ontbijt klaar. Heerlijk even geen vette gebakken eieren. Gisterenavond (de winkels zijn hier op oudjaarsavond tot 9 uur open) nog even wat bruin brood en ontbijtgranen gekocht. Tegen een uur of 10 lopen we de hoofdstraat van Playa in. Op de weg naar buiten informeren we bij de appartement eigenaar hoe lang we kunnen blijven, bevalt erg goed dus willen we graag langer dan de overeengekomen 2 nachten blijven. Helaas kunnen we maar 1 dag langer blijven, daarna zit hij vol. We dienen dus op zoek te gaan naar een overnachtingsplek voor de dagen erna. Doordat er in Cuba weinig te koop is, en buitenlandse producten nog schaarser zijn, hebben we nog geen reisgids van Mexico. Taak voor vandaag is dus een boekenwinkel vinden en een hotel regelen.
We beginnen met een bak koffie in het centrum waar we ook onze email ophalen. Allemaal super bedankt voor de berichten die jullie hebben achtergelaten, volgend jaar zijn we ‘gewoon’ weer thuis. Het vinden van een boekenwinkel hier is een onmogelijke opgaaf. Uiteindelijk vragen we het een aantal keer, maar de boekenwinkel die er zou moeten zijn is spoorloos verdwenen. Wel vinden we een leuk hotelletje waar we nog 3 nachtjes boeken, tegen die tijd hebben we vast wel een reisgids en weten we waar we heen willen. Doordat we Cuba zo snel hebben verlaten hebben we nog niet echt nagedacht over het vervolg van onze reis; gaan we naar het zuiden (Belize) of naar het Noorden om Amerika nog aan te doen. We zijn er nog niet uit.
We kunnen goed merken dat we behoorlijk moe zijn van het reizen in Cuba en het lange slepen met onze tassen gisteren. Bovendien heeft Sacha een griepje te pakken en voelt zich nogal slecht. ’S middags hebben we dus last van de ‘nieuwjaarsblues’ en we voeren we niet zo veel uit.