Dag 15 Koh Chang - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 15 Koh Chang - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 15 Koh Chang

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

27 Maart 2010 | Thailand, Bangkok

Vandaag even genieten van de zonnestralen, zeker na zo’n baaldag als gisteren. Het is ’s avonds nog wel droog geworden, maar de dag was gewoon verregend.
Met de brommer hebben we vandaag helemaal de weg (aan de westkant van het eiland) naar het zuidelijkste puntje gevolgd. De weg eindigt op een gegeven moment bij een luxe resort, het is daarom net niet mogelijk om een heel rondje om het eiland te rijden. Het resort is poepie chiq, hebben wij (als low-budget backpackers) dus niks te zoeken. Een stukje terug zijn we echter een leuk klein strandje tegengekomen dat wel openbaar toegankelijk was en hebben we besloten daar een kijkje te nemen. Het witte strand is echter alleen te bereiken via een gammel bruggetje. Dus met samengeknepen billen reden we deze brug op. Het was wel uitkijken geblazen want het wegdek van de brug is een lapjesdeken van (vast en losse) plankjes, palen en af en toe een gat.
Heerlijk de dag hier doorgebracht. De zee was door de regen van gisteren behoorlijk afgekoeld, zodat een duik in het water ook echt verfrissend bleek. We besloten niet eerst terug te gaan naar het hotel, maar in die omgeving te blijven voor het diner. Daarvoor zijn we nog even naar het plaatsje Bang Bao geweest. Dit staat er om bekend dat er een lange pier de zee in loopt met allemaal winkeltjes en restaurantjes er tegen aan gebouwd (op palen boven water). Het leek leuk, maar wij vonden het nogal tegenvallen; het was er erg benauwd en het rook er ook niet al te fris. Na een korte wandeling op de pier, zijn we weer op de brommer gestapt en richting Lonely Beach getuft. Bij het inmiddels voor ons bekende en nog steeds gezellige, Tree house hadden ze vanavond een barbecue-avond. Dit is in de wijde omgeving aangegeven door flyers die werkelijk overal tegenaan worden geniet om de feestlijkheden kenbaar te maken onder de touristen. Tijdens het diner hoorden we opeens een harde ‘tok’ op tafel en bleek dat er voor onze neus een gekko van het plafond was gevallen. Deze hield zich even doodstil (waarschijnlijk zelf ook geschrokken van zijn onverwachte actie) dus daar hebben we nog even een leuk foto’tje van gemaakt.
Robbert probeerde voor de tweede maal in Thailand de garnalen. De eerste keer at hij de garnalen in Kanchanaburi (drie jaar geleden, een plaats niet direct gelegen aan zee en in een veel te rustig restaurant). Die garnalen hebben er toen voor gezorgd dat hij een dagje in het ziekenhuis mocht doorbrengen met voedselvegiftiging. We hopen dus dat het hier wel goed gaat. Het gaat tot nu toe sowieso erg goed met het eten hier en met name met de daarbij behorende vertering. We zijn al aardig gewend aan het eetpatroon van 2 maal daags noedels, rijst, nasie of mie en we zijn nog niet ziek geweest. Afkloppen dus!!!

Foto’s:

• 28 Maart 2010 - 14:52

Chris:

Jaja, ik heb hem gelezen :P