165 Brooms Head – Minnie Waters - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu 165 Brooms Head – Minnie Waters - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

165 Brooms Head – Minnie Waters

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

25 Augustus 2010 | Australië, Sydney

Tegen een uur of 8 schuiven we het gordijntje van de bus aan de kant en kijken we recht in het gezicht van een kangaroe en haar jong in de buidel. Op nog geen 3 meter van de bus wordt er genoten van het gras. Het jong is dermate groot dat als het vrouwtje bukt de buidel zover naar de grond zakt dat het jong vanuit de buidel ook van het gras kan genieten. We doen zachtjes de deur open en schieten wat plaatjes van het hele tafereel.
Als we aan het ontbijten zijn bedenken we ons dat we nog geen ranger hebben gezien om de camping fee op te halen. Als we opschieten kunnen we hem ontlopen en daarmee $ 27 besparen. We schakelen een versnellinkje of 2 hoger en ruimen alles in recordtijd op. Zo in een kwartiertje toch weer wat uitgespaard. We zetten koers richting Grafton waarbij we verschillende kleine plaatsjes passeren, maar we geen boodschappen kunnen doen omdat de dorpjes uit niet meer dan wat huisjes en een enkele schuur bestaan. Eenmaal in Grafton zien we een bekend restaurant met de 2 gele boogjes, de McD. We trakteren onszelf op een grote cappucino en bekijken de mailtjes van de afgelopen dagen en lezen verschillende kranten. Na ruim een uur doen we nog wat boodschappen en beseffen we dat we niet voldoende water hebben. We rijden naar een tankstation, tanken voor $ 12 dollar benzine (de tank was nog driekwart vol) en vullen daar gelijk even onze watertank tot vol. We vervolgen onze weg na het middaguur richting het zuiden. Helaas wil de zon nog niet echt doorbreken, al doet ie wel erg zijn best. Na Grafton rijden we nog een kilometer of 10 op de Pacific Highway waarna we de afslag naar Wooli en Minnie Waters nemen. In de folder van het nationale park lezen we dat je op de campingplekken in Wooli geen fikkie mag stoken, deze vallen dus af. We rijden richting Minnie Waters waar we bij Illeroo een plekje vinden voor de nacht. Als we er geluncht hebben vinden we dat er toch wel wat veel wind staat en lopen we het campingterrein over op zoek naar een beschutter plaatsje. Aan de andere kant van de camping staat niemand en vinden we een prachtig plekje; beschut, met een kampvuurplaats en picknick tafel, helemaal goed dus. Tegen een uur of 4 komt de ranger langs om de huur op te halen en betalen we de $ 27. Vandaag dus geen gratis overnachting, maar wel een super lokatie en heerlijk rustig.
’s Avonds koken we ons potje rond het campvuur en warmen we op het campvuur alvast wat water op om ons vandaag maar weer eens grondig te wassen. We staan zo afgelegen dat we full monty onszelf wassen. Aan de ene kant een emmer met lekker warm water en aan de andere kant het knapperende haardvuur. Als het rond half 9 toch wat kouder wordt kruipen we de bus in en lezen nog wat in onze boeken.

Foto’s:

• 29 Augustus 2010 - 20:22

Maris En Henk:

hallo wereld reizigers,

Wat een super plaatje zeg die kangaroe met haar jong. Lijkt me fantastisch om zo wakker te worden.Hopelijk nog meer van die momenten voor jullie.

kus maris