Dag 148 Yeppoon – Byfield (Red Rock)
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
09 Augustus 2010 | Australië, Byfield
Nadat we een broodje hebben gegeten rijden we richting Stony Creek, waar we de wandeling van 5 kilometer langs de rivier lopen. Het pad is erg smal en de omgeving is bijzonder mooi. Af en toe lopen we door een zwerm van libelles, echt tientallen, deze kleine beestjes fotograveren is niet zo makkelijk; ons toestel heeft de neiging om zich scherp te stellen op de takjes in plaats van op het beestje. Als het pad na anderhalf uur een 4x4 pad kruist is het niet duidelijk waar het pad verder gaat. We zoeken even, maar het wordt niet duidelijk. Aan 2 jongens die bij de rivier aan het zwemmen zijn vragen we hoe we terug kunnen lopen naar de dagcamping. Ze wijzen ons de weg en het is nog een dik uur lopen naar de auto. Volgens ons kloppen de aangegeven kilometers niet, of onze conditie is tot een absoluut dieptepunt gezakt. Als we bij de auto terug zijn blijkt er een trouwerij aan de gang te zijn, wel apart zo midden in de natuur. Wij lopen op onze teva’s en de gasten van de bruiloft in drie delige pakken, wat een verschil. We vinden het ongepast om tussen het publiek van de bruiloft een plons te nemen in de rivier, we wassen ons vanavond wel bij het campvuur.
Eenmaal terug bij de campingplaats steken we het campvuur aan en geniet van de heerlijke voorjaarszon. Het is overdag erg warm, maar ’s nachts nog altijd bijzonder fris. Het diner vanavond maken we klaar op het kampvuur. De gebraden worstjes en gepofte aardapppel smaken heerlijk. Omdat we een flink kampvuur hebben, we zijn hartstikke druk geweest met hout sprokkelen, hoeven we niet zo vroeg naar bed. We kunnen nog lekker warm even buiten zitten.