Dag 180 Sydney – Clovelly Beach - Reisverslag uit Clovelly, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 180 Sydney – Clovelly Beach - Reisverslag uit Clovelly, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 180 Sydney – Clovelly Beach

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

08 September 2010 | Australië, Clovelly

Vandaag worden we, na een goede nacht, tegen 7 uur wakker. Niet door de hijgende joggers (aangezien we de bus midden op het parkeerterrein hebben geparkeerd en niet aan de rand waar alle joggers lopen) maar omdat we eindelijk weer eens voldoende uurtjes slaap hebben gehad en dus goed uitgerust zijn. We kleden ons aan, poetsen onze tanden en springen in de bus om naar Kings Cross te rijden. We willen op tijd zijn, om geen potentiele kopers te missen die vroeg op pad zijn. Omdat we zo vroeg aankomen, is het vandaag eenvoudig om een goed plekje te vinden. We zijn voor de meute aan. Eenmaal geinstalleerd, zetten we water op voor een kopje thee en smeren een broodje met hazelnootpasta. “Gewoon” midden op straat. Afgelopen nacht heeft het flink geregend en gewaaid, maar nu is de lucht weer helder blauw en is het zonnetje aangenaam; goede omstandigheden voor een nieuwe verkoopdag.
Achter ons staan een vijftal Fransmannen met een hele grote bus die ze in de verkoop hebben. Ze zijn al aan het bier (het is tenslotte al 7:30 uur!!!). Het grote hangen begint…….
Het aantal bussen dat wordt aangeboden vandaag valt erg mee, het is lang zo druk niet als gisteren. Helaas geldt dit ook voor het aantal mensen dat op zoek is naar een bus. Gisteren hadden we nog wel kijkers (al was het regelmatig van een afstandje) vandaag hebben we tot een uurtje of 2 in de middag, geen enkele kijker/geinteresseerde bij onze bus gehad. Het is echter wel gezellig onderling met de andere backpackers, dus we komen de dag redelijk door. Ook hebben we minder last van de parkeerwachter; we hoeven maar 1 keer de bus te verplaatsen. Dus geen stoelendans nodig vandaag.
Robbert moet naar het toilet en maakt (illegaal) gebruik van het toilet in het dichtstbijzijnde backpackers-hostel en hoort twee Nederlandse jongens praten over een auto. Robbert vraagt, of ze een auto zoeken en ze geven aan dat dat het geval is: BINGO! Ze lopen mee met Robbert en onderwerpen onze Wally aan een grondige inspectie. Tegelijkertijd komt er een Frans stelletje aan lopen die ook informatie wil over de bus: dit gaat goed! Ook het Franse stelletje wil allerlei informatie en doen zelfs een proefrit met de auto. De Nederlandse jongens geven aan dat ze eigenlijk een Jeep willen, maar houden de bus in hun achterhoofd. Net als Robbert terug komt van de testrit met de Fransen, komen de Nederlanders nog een keer langs en zeggen tegen Sacha dat ze mogelijk vanavond ook een proefrit willen doen. We spreken af dat ze dan maar even moeten bellen. De Fransen willen morgenochtend mogelijk nog een wat langere proefrit doen en ook zij geven aan dat ze dan nog even bellen. Spannend. Na deze drukke verkoopactiviteiten wordt het weer erg rustig en hebben we weer een paar uur geen geïnteresseerden.
Als Robbert tegen half vijf nogmaals een toiletbezoek doet (ja, ja, allemaal spanning op de blaas) zit Sacha in de bus een boekje te lezen en wordt aangesproken door twee hele jonge Duitse meiden. Ze zijn zeer geïnteresseerd in de bus en willen graag e.e.a. weten over registratie, verzekering enzovoort. We laten hun uitgebreid zien wat ze allemaal bij de bus krijgen en ze zijn echt enthousiast. Omdat ze gisteren net zijn aangekomen willen ze wel even verder kijken. Aangezien wij overtuigd zijn dat wij de goedkoopste auto in deze kwaliteitsklasse aanbieden, vinden wij dat prima; dan zullen ze zien dat ze elders minder voor hun geld krijgen.
Even over 6 uur vinden het wel gezegend en rijden we weer (deze keer zonder fout te rijden) naar Clovelly Beach. We maken nog een snelle en eenvoudige maaltijd en duiken dan in ons bedje voor het verslag en hopelijk weer een goede nachtrust.