Dag 303 Playa del Carmen
Door: RobbertenSacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
10 Januari 2011 | Mexico, Playa del Carmen
We komen dan tegen half vier in de middag aan, dus tijd zat om een hotel te vinden en we hoeven ons ’s ochtends niet zo te haasten.
Daarna zoeken we het postkantoor op, volgens de receptie van het hotel is deze open (de lonely planet zegt echter van niet). Maar helaas heeft de lonely planet gelijk, de postkantoren zijn hier in het weekend dicht. We moeten onze spullen (Cubaanse rum e.d.) dus nog een keer mee slepen en kijken of we het in Chetumal kunnen opsturen.
We wandelen vervolgens weer richting het strand om een lief klein kerkje op de gevoelige plaat te leggen. En we hebben mazzel, want er wordt vandaag getrouwd. Echt leuk om het stel in wit te zien, met de palmbomen op de achtergrond….. geen slechte plek om te trouwen.
We wandelen vervolgens via het strand weer terug richting ons hotel en maken onderweg nog wat foto’tjes. Het is vandaag weer erg heet, dus zodra we bij het hotel aankomen, trekken we onze zwemkleding aan en plonsen in het koude water van het zwembad. We blijven daar een uurtje of twee en lezen de lonely planets en stippelen de reis voor komende dagen/weken uit. Gisteren hebben we met de Denen afgesproken vanavond gezamenlijk te dineren. Zoals afgesproken staan ze om precies 7 uur voor de deur. We kiezen ervoor om naar de Thai te gaan die een paar straten verderop zit. Voor degene die nog naar Playa moeten Babes; zo heet de tent, is een aanrader.
Bjorn en Nora (de Denen) hebben vandaag voor het eerst gedoken en hebben besloten hun brevet hier te gaan halen. Verder is het erg gezellig en spreken we af elkaar in europa een keer op te zoeken. Het noemen van de rondleiding in de Heineken fabriek, inclusief aansluitend borrelen aldaar, doet het goed bij de buitenlanders. Dacht dat we meer bekend stonden om tulpen en wiet, maar Heineken is nog altijd overal bekend.