Dag 136 Cairns- Cristal Creek Camping grounds - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 136 Cairns- Cristal Creek Camping grounds - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 136 Cairns- Cristal Creek Camping grounds

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

27 Juli 2010 | Australië, Sydney

Nadat we vanochtend voor 10 uur de camping hebben verlaten rijden we in de miezerige regen richting Karunda. Een slingerende bergweg van een kilometer of 10 brengt ons naar het hoger gelegen plaatsje. Eenmaal aangekomen is het nog steeds nat buiten en niet echt uitnodigend om lekker van de omgeving te genieten. We besluiten dat we niet voor niets helemaal naar dit noordelijke stuk van Australie zijn gereden en maken een wandeling over de ‘Jim Rum Jungle Walk’. De wandeling neemt ons mee door dichtbegroeid regenwoud en langs een sfeervol riviertje. De troosteloosheid van de omgeving is echt overweldigend met dit weer. Geen vogels of andere beesten die je hoort of zie, alles schuilt voor de regen. Na ongeveer een uur zijn we weer bij de auto, het regent nog altijd, en we besluiten naar het zuiden te rijden. In Europa neemt de temperatuur toe naar het zuiden, hier betekent het zuiden dichter bij de zuidpool en dus kouder. Kan ons niet schelen als we maar uit de regen weg zijn. We zitten nu al 3 dagen in dit druilerige weer en we zijn het zat. Als je zo lang in een beperkte ruimte (wat ons busje is) moet leven dan wordt je niet vrolijk van dit weer. Tegen de middag lunchen we langs de snelweg en rijden de rest van de dag lekker door. Onderweg zien we onze eerste levende kangaroe. Het beest zit niet in een bos, de berm of in het struikgewas maar op een keurig gemaaid gazon van een huis langs de weg. We leggen een kilometer of 300 af en vinden een campingsite zo’n 60 kilometer boven Townsville. Een enorme camping met maar een stuk of 10 gasten. Onderweg hebben we de Nederlanders die we 3 dagen geleden op de camping hebben ontmoet een sms gestuurd, zij zitten inmiddels in Airy Bay, daar is het droog, dus daar gaan we morgen heen, weer een dag van een paar honderd kilometer maar het is niet anders.

De eerste foto’s ge upload bij McD:

• 28 Juli 2010 - 07:06

Lisette:

Leuk om jullie eerste foto's vanuit Australie te zien. Maar ik mis een foto van jullie Busje! Ben heel erg benieuwt naar haar. hahha
    Groetjes Lisette.

• 28 Juli 2010 - 12:20

Ada J:

Zo eindelijk bijgelezen na mijn vakantie. Leuk om na al die verslagen weer eens foto's te zien.
    Indrukwekkend.Ja in de regen ziet alles er somber uit en ben je het gauw zat ook op vakantie.
    Ook ik ben benieuwd naar jullie busje. Veel plezier nog en op naar de zon of in iedergeval droog.
    Liefs Ada.

• 28 Juli 2010 - 19:57

Dennis Kempers:

Na alle verhalen bijgelezen te hebben raak ik ook benieuwd naar jullie "woning op wielen". Maak daar eens een foto van haha. Jullie verhalen zijn leuk om te lezen en de foto's nog steeds prachtig. Jullie hebben inmiddels al heel wat gezien, en ben benieuwd wat jullie verder nog tegenkomen op jullie pad.