Dag 211 Nelson – Picton
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
10 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Picton
De rit naar Picton nemen we de Queen Charlotte Drive, een mooie slingerende tocht langs de grillige noordkust van het zuidereiland. De rit van Nelson naar Picton is ruim 100 kilometer en tot onze schrik geeft de benzine meter na een kilometer of 20 aan dat de tank bijna leeg is. Het laatste kwart van de tank is heel snel gegaan en we hebben er in Nelson niet meer aan gedacht om te tanken. Dit deel van NZ is helaas maar zeer dun bevolkt en we hopen een tankstation tegen te komen. Ruim 40 km zitten we te duimen dat er na de volgende bocht een dorpje met een benzinestation opduikt. Als we eindelijk een nederzetting met een tankstation passeren blijkt dat je hier alleen met een creditcard kunt betalen. Niet geheel tot onze verbazing werkt het bij ons weer niet (zie eerdere verslagen voor onze avonturen met de betaalpassen) en zit er niets anders op dan met samengeknepen billen door te rijden. We rijden al ruim een half uur ver onder de maximal snelheid, dit keer niet omdat de weg het niet toelaat, maar gewoon om zo zuinig mogelijk te rijden en hopelijk op deze manier de volgende plaats te halen. Gelukig is er een bemande pomp in Havelock. We hebben inmiddels toch maar even 75 kilometer op een ‘lege’ tank gereden. Opgelucht gooien we de auto helemaal vol. Tanken behoort hier echter tot een plezierige bezigheid, we tanken 57 liter voor 100 dollar (omgerekend nog geen euro per liter). Na het middaguur bereiken we Picton en zoeken de camping op die even buiten het centrum ligt.
Als we een plekje hebben gekregen lopen we terug naar het centrum waar we even heerlijk genieten van de zon, boodschappen doen voor vanavond en verder eigenlijk weinig. Terug op de camping begint de bewolking het te winnen en wordt het vrij vroeg frisjes, een teken voor ons om in de campkitchen te gaan zitten en ons druk te maken over het avondeten. Ook hier is alles top geregeld en na het diner kunnen we zelf op de enorme plasma tv nog een film kijken. Tegen 10-en vinden we het welletjes en kruipen we onze auto in. Morgen op tijd op om om even over 10 uur de ferry naar het noorden te nemen.
Toch wat foto's vandaag