Dag 205 Queenstown (Arrowtown) - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 205 Queenstown (Arrowtown) - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 205 Queenstown (Arrowtown)

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

04 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Nadat we lekker hebben uitgeslapen (’t is tenslotte zondag) zetten we tegen het middaguur koers richting Arrowtown. Arrowtown ligt op zo’n 25 kilometer van Queenstown en staat bekend als een dorpje dat nog veel authentieke houten huisjes heeft uit de tijd van de goudkoorts. In 1860 brak hier de goudkoorts uit en in de hoogtij dagen werd er hier kilo’s !!! goud gevonden. Je kunt er nu nog goudpannen huren voor $ 4 per dag, maar dat levert de verhuurder meer op dan de gelukzoekers die wij bij de rivier hebben zien ‘pannen’. Het is een leuk en gezellig plaatsje met veel winkeltjes en terrasjes. Eerst lopen we een klein rondje door het stadje waarna we in het stadje zelf even heerlijk op een terrasje gaan zitten. Gelukkig is de zon vandaag weer ruimschoots aanwezig en wordt het zon 14 graden.
Nadat we ’s middags bij onze kamer hebben geluncht lopen we Queenstown in om te kijken welke films er vanavond draaien. Onderweg komen we nog een ‘wereldberoemd’ hamburger tentje tegen, nee geen McDonalds of Burger King, maar Fergburger. Hier serveren ze een enorme hamburger ( diameter 15 cm ) die met allerlei verse toeters en bellen opgeleukt kan worden. We besluiten vanavond niet moeilijk te doen en wagen een poging zo’n enorme schijf als avondeten naar binnen te werken. Gelukkig hebben we voor de standaarduitvoering gekozen, we krijgen hem net naar binnen. Er zijn ook liefhebbers die aan onze ‘afgeslankte’ versie niet voldoende hebben en deze opleuken met dubbel gouda of ander vullend materiaal. We zitten aan de bar te eten in zien in de drie kwartier die we hier doorbrengen zeker 100 burgers over de toonbank gaan. Het is werkelijk een gekkenhuis, een goed teken.
’s Avonds kijken we in een iniminie bioscoop naar de film Wall Street, aardig maar niet geweldig. Hadden liever een meer pakkende film gezien.
Na het bioscoopbezoek duiken we lekker het bed in, morgen betijds op en richting de gletsjers.