Dag 203 Queenstown
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
01 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Heerlijk zo’n fatsoenlijk bed, we hebben dus heerlijk uitgeslapen in onze kamer. Na het ontbijt lopen we richting de gondel waar we de lift naar boven nemen. Helaas is het niet mogelijk om een enkeltje te kopen. We willen graag van boven naar beneden lopen, schijnt een mooie tocht te zijn over een pad dat door de goudzoekers hier ruim 100 jaar geleden is aangelegd. De lift omhoog gaat vrij traag, voldoende tijd dus om van het uitzicht op de stad en het meer te genieten. Boven valt ons op dat het hier wel heel erg commercieel (duur en ongezellig) is. We nemen de 2e kabelbaan waarmee we nog 100 meter hoger komen en beginnen dan aan de scenic route die je hier kunt lopen. Voor dit rondje staat een tijd van 45 minuten, maar na een minuut of 10 komen we al een bordje tegen waarop staat aangegeven dat we al op de helft zijn. Waarschijnlijk hebben ze dit rondje een keer kruipend gedaan. We besluiten niet het hele rondje te lopen en de afslag naar de Ben Lomond route te nemen. Deze route loopt helemaal terug naar Queenstown. We hebben de afgelopen dagen voldoende omhoog gelopen en lopen vandaag dus lekker naar beneden. We doen er ongeveer 1,5 uur over om het eerste gedeelte van de tocht te volbrengen. Het pad was goed begaanbaar en prima aangegeven. Als we na een broodje te hebben gegeten verder lopen langs een riviertje wordt het pad slecht begaanbaar. We moeten met handen en voeten klimmen om ons een weg te banen tussen rotsblokken en dichte begroeiing. Onderweg komen we ook nog een paar engelse tegen die lekker zijn voorbereid. Zij loopt op een soort pumps hier in het bos. De rivier waar we langslopen is in het verleden gebruikt om electriciteit op te wekken. Langs de oevers zijn overal nog restanten waterpijp zichtbaar. Af en toe moeten we ook hier overheen klimmen. Gelukkig komen we na een minuut of 20 klimmen en klauteren weer op een begaanbaar pad terecht. We zijn nu vlakbij het meer waar Queenstown aan ligt, het laatste deel van de tocht lopen we langs de oever. Eenmaal in het dorp trakteren we ons op een lekker drankje en kijken we wat rond naar de mogelijkheden om morgen te gaan skieen.
Sacha gaat ’s middags nog even naar de kapper (toch al weer een half jaar geleden dat ze geweest is) en komt met de helft van haar haar weer terug.
Helaas begint het tegen de avond te regenen en de verschillende weersvoorspellingen die bij de ski-verhuur hangen beloven niet veel goeds, ook morgen bewolking. We besluiten vandaag nog geen latten te huren, maar morgen betijds op te staan en het weer te bekijken. Is het droog en redelijk licht, dan huren we morgen als nog ski’s. Gelukkig gaan de winkels hier al om half 8 open, geen probleem dus om vroeg spullen te huren
foto's;