Dag 116 Darwin
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
08 Juli 2010 | Australië, Darwin
Bij de supermarkt denken we even dat we bij de Albert Heijn in Laren zijn, wat een prijzen. We slaan er echt bijna van achterover. Bijna 4 maanden hebben we voor een appel en een ei gegeten, gedronken, geslapen en heerlijk geleefd, maar hier is dat onmogelijk. We doen boodschappen voor een bedrag dat normaal ons hele dagbudget is. We moeten er maar mee leren leven, zo snel mogelijk een eigen vervoermiddel kopen en eigen onderdak hebben. Slapen kost hier,…….. ja ga maar even zitten… aus $ 75.- ( € 50.-) prima als je daarvoor in een 3 sterrenhotel zit, maar hier heb je er niet eens een eigen badkamer voor dat geld, geen tv op de kamer, geen ontbijt, eigenlijk best weinig.
Met de boodschappen in de tas lopen we terug en ontbijten we voor het eerst weer zoals we dat in NL gewend waren. Lekker een sapje, boterhammetje pindakaas (lekker!!!!) en een yoghurtje met muesli, echt een verademing na al die hotelontbijtjes van eieren en toast.
Na het ontbijt lopen we de verschillende hostels af en kijken we wat voor een auto’s er op de verschillende prikborden hangen. We hebben een lichte voorkeur voor een 4x4 wagen, het Westen van Australie schijnt buiten de gebaande paden erg mooi te zijn. Onderweg kopen we nog een telefoonkaart, ja we zijn weer bereikbaar. We nemen verschillende aanplakbiljetten mee en bellen in de loop van de ochtend een aantal. Helaas neemt de eigenaar van de meest interessante optie niet op, dus sturen we een sms. ’s Middags lopen we een paar keer naar het centrum van Darwin, elke keer kijken we goed om ons heen of er nog interessante auto’s worden aangeboden. In de loop van de middag spreken we af met een 2 Fransmannen, die een Jeep Cherokee aanbieden voor bijna 6000 aus $. Een bijzonder nette auto, maar erg mager uitgerust en te klein om in te slapen. In het begin van de avond bekijken we nog een wit busje, veel schade en wat uitgeleefd. We vinden dat ze nog een hoop geld voor die auto’s durven te vragen. Aan het eind van de middag hebben we besloten dat een 4x4 toch niks voor ons is; te weinig ruimte, dan maar op de verharde wegen blijven. We bekijken nog een busje, erg goed uitgerust met allerlei kampeergemakken, maar aan de buitenkant hangt het ding met isolatietape aan elkaar (vraagt er rustig nog aus $ 6000.- voor). Het gevoel is niet goed, een houtje touwtje auto gaan we niet kopen. ’s Avonds nemen we nog een advertentie door van een goed (volgens de foto) uitgerust busje dat wel wat aan de dure kant is, maar het is de jongste auto die we tot nu toe gezien hebben (1999) en er zitten zelfs twee surfplanken bij! We besluiten deze mensen toch even te bellen, maar ook deze nemen de telefoon niet op, dus ook hen sms-en we, dat we de auto een keer in het echt willen zien, wellicht morgen meer geluk.
Ook het avondeten (net als ontbijt en lunch) verzorgen we zelf. We hebben lekkere T-bone steak gekocht (dát is hier wel goed betaalbaar is), maar als we de keuken om half 9 in lopen (voor ons gevoel is het pas 7 uur) zien we een bordje dat ons verteld dat de keuken om 9 uur sluit. We zetten alle kookpitten op vol vermogen en bakken, braden en koken ons een ongeluk. Toch lukt het ons om even voor 9 uur een AVG (AardappelsVleesGroenten) op tafel te zetten. We mogen tot kwart over 9 blijven zitten, kunnen we nog even rustig alles naar binnen werken. Ondertussen komt een Duits meisje naast ons zitten die wel heel verlekkerd naar ons bord kijkt, terwijl ze zelf een witte boterham met kaas en ham fabriceert. Ze verteld dat Darwin nog niet eens het duurste deel van Australië is. In West Australië (waar wij dus een willen) betaal je voor zo’n boterham aus $ 7. Ktsching!! Voordat we aan de reis beginnen, zullen we dus eerst even zo veel mogelijk houdbare producten inslaan als mogelijk is, voor zover ons toekomstige voertuig die ruimte biedt.
Vannacht speeld Nederland tegen Uruguay, de wedstrijd begint hier om 4 uur. Robbert zet wel de wekker, maar of ie het red om vanacht te kijken is niet zeker na de korte nacht van gisteren. Morgen meer autozoek-avonturen.
Nog geen foto’s van Darwin. Maar de straat die wij vandaag zo’n 5 keer op en neer zijn gelopen, is ook allesbehalve interessant.
09 Juli 2010 - 07:37
Traveljunk Leo:
Beste Robbert en Sasha,
Met veel plezier lees ik jullie verslagen. Als ik nog een ongevraagde tip mag geven: binnen Australie zijn er diverse controlepunten (veelal bij provinciegrenzen) waarbij je geen fruit en/of andere etenswaren mag meenemen. Let dus goed op waar en wanneer je je voorraad eten aanvult :-) Veel reisplezier toegewenst !! -
10 Juli 2010 - 12:14
Maris En Henk:
Twee surfplanken!!??? Daar zijn Henk en ik net naar op zoek. We gaan volgende week naar lacanau in Frankrijk golfsurfen! Wij zijn hard op zoek naar wat betaalbaar polyester, maar ook dat is een opgave hier in Nederland. We struinen internet flink af en houden alles in de gaten. Waarschijlijk hebben we beet, en is Mariska In het bezit van een bijna nieuwe plank voor 220 euri's. Henk w8 nog op een reactie hihi. TIP:je kunt de planken dus ook verkopen aan de kust van australië voor 220 p.s.dan heb je weer wat budget.
gr Maris en Henk.