Dag 249 Santiago (voor Robbert Valparaiso en weer
Door: robbertensacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
15 November 2010 | Chili, Valparaíso
Sacha gaat vandaag met Elodie en Benoit op stap in de stad. De camera van Benoit (superdeluxe spiegelreflex van Nikon) is in Argentinië gestolen en ze willen graag een klein camera’tje kopen voor de laatste maand om toch nog wat eigen foto’s te hebben. Verder wordt er geluncht en ge windowshopt. Na een kleine 5 uur slenteren, keren ze moe en warm terug. ’s Avonds gaan we naar Bellavista om even lekker ontspannen een hapje te eten buiten de deur.
Voor Ada Dam:
Het is hier heel normaal dat de vrouwen ook werken. We hebben niet het idee dat er een duidelijke mannencultuur is. Wat wij typische mannenberoepen vinden zoals straatveger en buschauffeur (toch voornamelijk mannen) wordt hier ook door vrouwen gedaan. Van een sociaal stelsel met de overheid als vangnet is echter geen sprake. Mensen die een handycap hebben hebben vaak een eigen stalletje waar ze alledaagse gebruiksartikelen verkopen. Ook zijn er redelijk wat bedelaars, maar die hebben voornamelijk een drankprobleem (althans dat denken we te ruiken als ze ons om geld vragen). De grootste bron van inkomsten in Chili is de mijnbouw, er zit hier nogal wat koper in de grond. Vroeger was ook de scheepvaart erg belangrijk, maar sinds de opening van het pannamakanaal ligt dat op z’n gat.
In de hostels en hotels waar we blijven komen we uiteraard veel andere toeristen tegen, we vinden ons echter te oud om op een slaapzaal te slapen en kiezen vaak voor een prive kamer met badkamer. Zodoende raken we niet heel veel aan de praat met andere reizigers. Ondanks dat we redelijk op ons zelf zijn ontmoeten we toch af en toe speciale mensen.
16 November 2010 - 17:22
Wim Westerveld :
Ho Ho niet te snel wat is er op dag 247 gebeurd ?
Groetjes Pa en Ma