Dag 46 Hoi An - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 46 Hoi An - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 46 Hoi An

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

27 April 2010 | Vietnam, Hanoi

Vandaag fietsen we na het ontbijt eerst naar de kledingmaker voor een 2e passessie. De blouse van Robbert is helemaal top en de jurk van Sacha moet her en der nog iets worden bijgesteld. Sommige aanpassingen worden ter plekke door de naaister (die er nu ook bij is) gedaan, de afwerking doet ze later. We spreken af dat we vanmiddag na 4 uur nog een keer langskomen en als alles goed is, de betaling afhandelen. Het valt ons trouwens op dat de Koningin van Spanje ook klant is geweest van deze kledingmaker; op de muur hangen foto’s van haar bezoek aan deze winkel. We hebben dus goede smaak!! We fietsen terug naar het hotel en kleden ons om voor de stranddag die vandaag op het programma staat. De fietstocht naar het strand van Cua Dai is ongeveer 5 kilometer. Het is vandaag voor de verandering erg heet. We fikken weg terwijl we licht vals plat omhoog fietsen. Hoi An is op een heuveltje gebouwd. Als je loopt heb je dat niet door, maar als je met 35 graden op je kop aan het fietsen bent, is elk procentje er een. De fietstocht naar het strand voert ons door de buitenwijken van Hoi An. Hier is de bebouwing minder en af en toe zien we rijstvelden die worden bewerkt. We fietsen langs de Hoi An rivier en genieten van het uitzicht. Even voor het strand worden we tegengehouden, de fietsen dienen in een fietsenstalling geplaatst te worden. Voor 5000 Dong per fiets kijkt er de hele dag iemand naar onze fietsen (in de praktijk betekent dit dat ze slapend op een hangmat aanwezig zijn). We parkeren onze fietsen en lopen naar het strand. Het eerste strandtentje met bedjes en parasols blijkt bij een superdeluxe resort te horen en verhuurt geen bedden aan externe gasten. Dat is dan het eerste hotel dat we tegenkomen die deze regels er op na houdt. Wij zouden in het laagzeisoen (wat het nu is) alle lege bedden gewoon verhuren. We lopen naar een andere plek waar bedjes en parasollen staan, we kunnen hier de hele dag zitten voor 40.000 Dong. We besluiten plaats te nemen en Sacha gaat voor het eerst hier het water in. Weer is het water kouder dan op de andere plaatsen waar we al zijn geweest. Hier is er echt sprake van ‘even afkoelen’ terwijl we tot nu toe meer een gevoel van ‘nagaren’ hadden als we de zee in sprongen. Alhoewel Nha Trang ook al iets frisser was. We merken zo dat we toch wel steeds noorderlijker komen.
We lezen onze boeken en lunchen op onze bedjes met een overheerlijk noodle-soepje. Echt af en toe nodig om wat zouten aan te vullen. Na zo’n relatief lichte maaltijd voel je je een stuk fitter. Aan het einde van de middag vinden we het tijd om terug naar het hotel te gaan. Nu zijn ze op de rijstvelden de overtollige begroeing aan het wegbranden. Dit betekent dat er hele stukken land helemaal blauw van de rook staan. Gelukkig is dit alleen in de buitenwijken, in Hoi An zelf merken we er niets van. We spoelen met een douche in het hotel al het zout van ons af en gaan terug naar de kleermaker. Ondertussen proberen we nog te pinnen, gelukkig lukt het bij de 2e pinautomaat om geld te krijgen. Het is hier af en toe moeilijk om voldoende geld te krijgen. Je kunt hier maximaal 5 miljoen Dong pinnen (iedereen is miljonair), dat is ongeveer € 200. De bank van vandaag heeft een nog lagere limiet van 3,5 miljoen Dong. Als je ergens dus lang bent geweest moet je een aantal dagen van tevoren gaan nadenken over de betaling, (veel kleinere hotels accepteren geen creditcards) anders heb je niet voldoende geld.
De jurk van Sacha zit nu als gegoten en we fietsen tevreden met onze spulletjes naar een terrasje waar het happy hour net is begonnen. We vieren onze aankopen met een biertje. Het is hier prima vertoeven, we besluiten hier ook te eten.
Morgen alweer een reisdag, gelukkig niet zo’n lange. We worden om half 1 opgehaald bij het hotel. De bus vertrekt vanaf het busstation om 2 uur en het is ongeveer een uur of 3 naar Hue.
De afstanden die we moeten afleggen vallen ons toch wat tegen, we zijn nu bijna 7 weken onderweg en als je op de kaart kijkt wat we hebben afgelegd, is dat maar een klein stukje. De onrusten in Bangkok maken ook dat we twijfelen of we wel via Bangkok terug moeten reizen. In Hue gaan we even goed informeren naar de mogelijkheden. Wellicht kunnen we via Laos naar Phuket of Koh Samui vliegen.

Vandaag een paar foto's: