Dag 219 Auckland – Pape’ete - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 219 Auckland – Pape’ete - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 219 Auckland – Pape’ete

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

17 Oktober 2010 | Frans Polynesië, Papeete

De laatste nacht in ons busje. We vinden het helemaal niet erg om afscheid te nemen van ons vervoer / slaapmiddel. Prima vervoermiddel, als bed vinden we de auto eigenlijk te krap. Om een uur of 11 zijn we bij het spacestation om onze wagentje in te leveren. We hebben zeeën van tijd en hebben dus geen moeite met het feit dat het nogal lang duurt bij degene die voor ons aan de beurt is. Als het daadwerkelijke ínleveren zover is lopen we een rondje om de bus om te constateren dat wij geen schade hebben gemaakt (wisten we al, maar toch goed te horen dat der verhurende partij dat ook vindt). Ook de schade die we bij het ophalen van deze auto over het hoofd hebben gezien geeft geen problemen. De communicatie tussen het noorder en zuidereiland is uitstekend. Als we toe zijn aan het papierwerk komen er 2 Nederlandse meiden binnen, makkelijk herkenbaar aan een fries vlaggetje op haar rugtas. We vertellen ze dat we net hebben de auto hebben ingeleverd en dat ze, als ze slim zijn, alle overtollige rotzooi die we achterlaten in hun auto proppen. Hebben ze meteen een klein voorraadje voor de eerste dagen. Ook de kleding die we bij het leger des heils wilden inleveren (dicht op zondag) geven we aan hun. Hopelijk hebben ze de truien niet nodig, maar het weer in NZ kan grillig zijn. Na de dames nog wat info over NZ te hebben gegeven stappen we meteen goed gevoel in de taxi naar het vliegveld.
De bali waar we kunnen inchecken is nog niet open dus wachten we een klein half uurtje om vervolgens als een van de eerste onze grote rugtassen af te geven.
Voor de douane is er op dit vliegveld niet zo veel, we besluiten dus meteen door te lopen. We hebben nog ruim 3 uur voordat onze vlucht vertrekt. We proberen wat Cour de Franc Polynesian (CFP, de munteenheid van Frans Polyunesie) te wisselen. We hebben uit voorzorg (er zijn niet overal geldautomaten in FP) de laatste dagen geld gepind, dat willen we wisselen en we hebben de borg van de auto (contant betaald) weer terug gekregen. Het gaat al met al om een aardig bedrag. De service en koers hier op het vliegveld is echter niet zo goed, we besluiten slechts een deel van ons geld te wisselen, de rest doen we wel op Tahiti. Zoals gezegd; we hebben behoorlijk wat contanten nodig, alles is duur in FP en op de kleinere eilandjes als Bora Bora kun je geen geld pinnen. En aangezien onze creditcards ons regelmatig in de steek laten, willen we geen risico lopen. Ons vliegtuig vertrekt om 17:05 Auckland tijd, we komen 22.55 aan in Pape’ete op Tahiti. Grappig is dat we op zondag 17e in het vliegtuig stappen en zaterdag de 16e aankomen. Nee geen tijdmachine hier, we passeren tijdens deze vlucht de datumgrens. Het tijdsverschil met Nederland is in Frans Polynesie momenteel 12 uur. Morgen is het dus (net als vandaag) weer zondag 17 oktober, vreemd maar waar. Als het goed is hebben jullie in NL nog zomertijd en zitten we, gezien het tijdsverschil, nu echt aan de andere kant van de wereld. Welke kant we na Tahiti ook op gaan, we komen (langzaam) weer richting huis.

Inmiddels veilig aangekomen op Tahiti. We lopen nu 12 uur achter op NL (voor de thuisblijvers en msn-ers)