Dag 161 Surfers Paradise – Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 161 Surfers Paradise – Byron Bay - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 161 Surfers Paradise – Byron Bay

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

20 Augustus 2010 | Australië, Byron Bay

Het komt vannacht met bakken uit de lucht, we hebben dus niet zo lekker geslapen door de herrie op ons metalen dakje. We zijn lekker op tijd wakker en gelukkig hangt de was er nog…zeiknat. Ook de stoelen die we buiten hebben laten staan zijn door en door nat en we hebben dus niks om op te zitten. We nuttigen het ontbijt bij de gezamelijke keuken die hier bijzonder goed uitgerust is. Tijdens het eten bedenken we wat we willen en komen tot de conclussie dat Surfers Paradise niet RobbertenSacha Paradise is. Veel te massaal, niet gezellig en voor het weer hoeven we hier niet te blijven. We besluiten naar Byron Bay te rijden, binnendoor zo’n 120 kilometer. Voordat we van de camping af rijden maken we nog een druilerige foto van het busje tussen de torenflats. De was gooien we in een emmer en gaan we onderweg, als we ergens boodschappen gaan doen, bij een wasserette in de droger gooien. We komen vandaag voor het eerst onderweg geen winkelcentrum tegen en komen dus in Byron Bay aan met een emmer vol natte was. Die gooien we eerst maar even in de wasmachine om vervolgens nog wat dollars aan de droger te overhandigen. Het is hier dan wel droog, maar af en toe miesert het hier ook.
Als de was eenmaal in de droger zit lopen wij naar het stadje, ongeveer 20 minuten lopen van de camping. Het is een erg gezellig gebeuren, ondanks het pokkenweer, met allerlei kleine winkeltjes en kunstzinnige mensen. We besluiten om nog maar een paar dollar te investeren in de uitrusting van de bus en kopen 2 tentstokken, een rol scheerlijn en 4 haringen, schade $ 18,50. We kunnen ons zeil nu ook spannen zonder dat we bomen om ons heen hebben, als er dus nog een keer regen wordt verwacht kunnen we alles lekker droog neer zetten en hebben tijdens de buien ook enige droge leefruimte. Terug op de camping zetten we meteen alles op en het doet gezellig aan. ’s Avonds merken we dat er ook een nadeel aan zo’n zeil zit, als je er onder zit is het nog vroeger donker.
Vóór het avondeten maken we nog een wandeling over het mooie strand en schieten weer wat foto’s van de zonsondergang en het water. We merken dat het, in tegenstelling tot de campings waar we tot nu toe op hebben gestaan, behoorlijk druk en lawaaiig is op de camping. Sacha is vandaag opnieuw aan haar sjaal voor NZ begonnen. Wel een beetje vreemd, iemand die in een korte broek loopt, 50 meter van het strand zit en aan het breien is. Is voor een goed doel, heeft ze het straks niet (of minder) koud. Na het eten doen we uiteraard de afwas en duiken er dan in. We kunnen nog altijd niet op onze stoelen zitten (nog steeds nat) en hebben na een dag op onze plastic kratjes zitten behoorlijk pijn in de bips en onderrug.
Hopelijk is morgen weer alles droog en kunnen we een dagje naar het strand.

De foto’s: http://www.flickr.com/photos/robbertensacha/sets/72157624765748360/

• 21 Augustus 2010 - 19:11

Willem Swaan:

beste reizigers!!

het heeft even geduurd maar na 5 maanden eindelijk eens op jullie reissite gekeken! WOUW!!
    Ziet er goed uit. Snel door wat reisverslagen heen gescrold en wat foto's bekeken. Knap dat jullie het allemaal zo goed bijhouden.
    Ik ga de komende weken eens vaker inloggen.
    GENIET!!

Groet,