Dag 12 Koh Chang
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
24 Maart 2010 | Thailand, Bangkok
Gisterenavond heerlijk gegeten bij de Treehouse (bedankt voor de supertip Fanny, we hebben je emailadres niet, dus we doen het even zo). Een heerlijk tentje aan/boven zee, met een bijzondere sfeer. Daarna zijn we nog even naar de Magic Garden geweest, een openlucht bar/discotheek waar we ’s middag een flyer van hadden ontvangen. Bij inlevering van de flyer kreeg je een Mojito (drankje) kado. Gelukkig vond Robbert ’s middags op het strand nog een flyer, en dus hebben we heerlijke gratis Mojito’s liggen drinken op de lounge-bedden die ze hadden staan. We dachten eerst dat de drankjes een soort shotjes zouden zijn, maar ze schonken gewoon volle glazen. We hebben nog nooit zo’n goedkoop avondje gehad; 3 mojito’s en een cola (Robbert moest terugrijden) schade: 30 Baht.
Morgen willen we graag naar het olifantenkamp dat ze hier hebben. Je mag ze dan eten geven, stukje op rijden en wassen in de rivier. We zouden dit vanmiddag even regelen, maar toen we er heen reden waren er 2 auto’s frontaal op elkaar gebotst. Dat was net gebeurd, dus de weg was versperd en er lagen gewonden in de berm. Ze rijden hier op de smalle wegen werkelijk als gekken. Je moet erg opletten dat je altijd defensief rijdt, anders wordt je om de haverklap van de weg af gedrukt door die lokale dwazen.
We konden dus niet doorrijden en zijn maar omgekeerd om eerst te lunchen. Na 2 keer een ambulance langs te hebben horen scheuren en 30 minuten later hebben we het nogmaals geprobeerd. De auto’s stonden nog wel aan de kant van de weg (totaal in de kreukels), maar de weg was weer vrij.
De olifantenfarm ligt een beetje in het midden van het eiland, we moesten dus een heel stuk door de jungle rijden om er te komen. Eenmaal aangekomen bleek dat het hele gebeuren wederom bijzonder primitief is. Wel stond aangegeven dat alle gelden die binnen komen aan het behoud van de Aziatische olifant wordt besteed; wel een goed doel dus. 2 kaartjes gekocht voor morgen 3 uur ’s middags.
Vandaag geen foto’s gemaakt dus geen link, waarschijnlijk morgen meer nieuws…..
24 Maart 2010 - 18:10
Jan En Marjan Hoogeb:
Hoi Robbert en Sacha, leuk om jullie reisverslag te volgen.Jullie hebben al heel wat gezien.Lekker he op zo'n eiland rond scheuren.Morgen wordt het nog 'n hele klus!!olifanten wassen,maar jullie hebben weer tijd genoeg om uit te rusten. We hebben al heel wat mooie foto's gezien.Genieten jullie nog maar lekker dan genieten wij mee hier.Dikke kus van ons en doe voorzichtig.Jan en Marjan (ouders van Wendy) -
24 Maart 2010 - 20:59
Dennis Kempers:
Hallo Robbert en Sacha, gaaf dat jullie morgen naar de olifanten toe gaan. Geniet er lekker van. Wel even plaatjes maken he! Groetjes Dennis -
25 Maart 2010 - 07:02
Nr. 12 = BOOS:
nou had ik maar één voorwaarde aan de nieuwe buren gesteld... geen Feyenoord-hooligan! En aan wie verkopen jullie je huis??? Ik zou voorlopig nog maar ver van Eemnes blijven :).
Veel plezier met het olifantenknuffelen (de Thaise variant van het welbekende Eemnesser Koe-knuffelen?)
Groet,
nr. 12