Dag 214 Hamilton – Auckland
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
12 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
Gelukkig is het vandaag droog en schijnt het zonnetje. We ontbijten dus heerlijk in het zonnetje al staat er wel een flink briesje. Nadat we voor de zoveelste keer alles hebben ingepakt zetten we koers naar Auckland. Auckland is maar 120 kilometer rijden en we zijn dus nog voor het middaguur op de camping van onze keuze. Het waait hier veel harder dan in Hamilton en het is behoorlijk fris. Eenmaal geparkeerd op de camping eten we een broodje om vervolgens de bus naar het centrum te pakken; geen gedoe met verkeerd rijden, chaotisch verkeer of hoge parkeerkosten. Voor $ 4,50 p.p. worden we midden in het centrum van Auckland gedropt. Veel winkels en terrasjes, doet best wel gezellig aan. Ook al is het niet te vergelijken met een gemiddelde grote stad in Nederland. We doen wat boodschappen voor het thuisfront. Wij zijn niet de enigen die al aan kerst denken; we vinden zelfs al wat kerstkaartjes e.d.! Robbert gaat ’s middags nog even naar de kapper, nu is ook z’n kapsel klaar voor de tropen, althans het gedeelte waar nog wel haar groeit. Downtown drinken we nog een drankje in de zon, tussen de hoge gebouwen hier waait het niet zo hard en is het heerlijk vertoeven. In de spits proberen we de juiste bus terug naar onze camping te vinden. Er zijn hier 4 verschilende busmaatschappijen en welke hadden we ook alweer uuuuh? Gelukkig is er iemand die ons ziet klooien bij de verschillende bustabellen. We weten dat de camping ten noorden van de stad is en ….dat is het eigenlijk wel. Handig dat we het adres hebben meegenomen, niet dus. Gelukkig weten we het nummer van de bus nog en de mevrouw die ons wil helpt weet nu waar we heen moeten. We stappen iets eerder uit, om bij een foodcourt een snelle avondhap te eten. Op de heenweg met de bus, hadden we deze foodcourt al gezien en onthouden waar we er uit moesten. Nadat we onze magen hebben gevult lopen we vanuit hier het laatste stukje terug naar de camping. Helaas is het inmiddels helemaal bewolkt en begint het voorzichtig te regenen. De rest van de avond slijten we binnen in de tv kamer. We maken plannen om nog een klein rondje in het noorden te doen, maar op het journaal zien we dat de komende dagen alleen maar regen en harde windstoten wordt verwacht. We gooien de netgemaakte plannen dus maar weer om en besluiten om op een Top10 camping (op ongeveer 40 km van Auckland) een cabin/hutje te huren voor de laatste drie nachten. Zo moeten we het slechte weer maar even uitzitten totdat we zondag op het vliegtuig kunnen stappen.
Bijna aan het einde van ons NZ avontuur kunnen we wel concluderen dat we ter hier te vroeg heen zijn gegaan, waarschijnlijk zouden we minder binnen hebben gezeten en meer van het buitenleven kunnen genieten als we een maand later waren aangekomen. Maar ja, als je rondreist is dat niet altijd eenvoudig te realiseren.