Dag 189 Coromandel – Tauranga - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 189 Coromandel – Tauranga - Reisverslag uit Sydney, Australië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 189 Coromandel – Tauranga

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

18 September 2010 | Australië, Sydney

De 2e nacht is een stuk beter dan de 1e en we worden pas wakker van ons alarm dat we hebben gezet. Nadat we hebben ontbeten douchen we met onze muntstukjes van 50 cent. Tot nu toe werken alle douches hier nog met muntjes. Je moet dus, om even lekker uitgebreid te douchen een handje vol van deze muntjes meenemen. Neem je geen ‘reserve muntjes’ mee, dan loop je kans om ingezeept onder een koude straal te komen staan en dat is met de temperaturen hier geen pretje. Vanochtend schijnt het zonnetje gelukkig, we hopen dat we het slechtste weer gehad hebben. Nadat we alles klaar hebben gemaakt voor vertrek zetten we koers richting Hot Water Beach. Op dit strand kun je met laag water een kuil graven zodat je het grondwater op het stand bereikt (40 cm onder het zand) dat is verwarmd door de warme gesmolten gesteente in de aardbodem hier. Het water heeft een temperatuur van 65 graden, oppassen dus dat je niet levend gekookt wordt. Mengen met koel zeewater wordt geadviseerd. We hebben pecht met het tij, als we er zijn is het net hoogwater en de temperatuur van de buitenlucht, ongeveer 17 graden, nodigt ons ook niet uit om te wachten totdat het water zakt. We lunchen bij een nabijgelegen strandje waar het veel minder druk is. Na de lunch zetten we koers richting Cathedral Cove. Het is een uurtje rijden waarna we ook nog een klein half uurtje langs de kust lopen om bij de bezienswaardigheid te komen. De plek die we na onze wandeling berijken is erg mooi. Een enorme doorkijk in een kalkzandsteen klif die de zee in loopt. Ook is er een waterval die een meter of 10 naar beneden valt. Het is meer een waterstraal en door de wind waaid het alle kanten op. Als we uitgewaaid zijn, lopen we terug naar de auto. Ook deze tocht was de moeite waard. Bij de auto kijken we waar we vannacht willen overnachten, Whangamata lijkt ons een prima optie. Whangamata is overigens een van de vele plaatsnamen die bijna onuitspreekbaar zijn. Zo zijn we vandaag langs de volgende plaatjes gereden; Kuaotunu, Whenuakite, Whiritoa en Aongatete. Jullie begrijpen dat het vragen naar de weg hier nogal omslachtig kan zijn. Als we in Whangamata aankomen zijn we er al weer voorbij voordat we met onze ogen hebben geknipperd. We besluiten door te rijden naar Tauranga, ruim 60 kilometer verder. Hier vinden we een prima camping door simpelweg achter een camper aan te rijden. Voor de verandering zjn we de keer zeniet de enige gasten. Inmiddels is het weer behoorlijk aan het omslaan; zagen we vanmiddag nog af en toe een zonnetje, ’s avonds komt het met bakken uit de hemel. Helaas zijn goede internetverbindingen in dit land nog een uitzondering, we kunnen dus ook vandaag ons verslag niet uploaden.

• 18 September 2010 - 06:00

Traveljunk Leo:

Ik geniet nog steeds van jullie uitgebreide verhalen. Zo herkenbaar. Wij verbleven hartje winter in Nieuw Zeeland en in Australie en hadden het snachts ook vaak koud, totdat we een kleine electrische straalkachel kochten :-) die we campings konden gebruiken. Veel plezier in het prachtige NZ.