Dag 353 Dublin – Eemnes
Door: RobbertenSacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
28 Februari 2011 | Ierland, Dublin
Op het vliegveld checken we in bij een van de automaten die er staan. Werkt hetzelfde als in New York, we weten nu dus hoe het werkt. Met de boardingpassen lopen we naar de balie om onze grote rugzakken af te geven. Gisteren nog even aangegeven op de site van AirLingus dat we 2 tasssen hebben, op internet boeken is goedkoper van aan de balie betalen.
Rustig lopen we door de douane, we besluiten op het vliegveld nog een hapje te eten omdat we naar alle waarschijnlijkheid tijdens de vlucht niks krijgen. Vroeger was AirLingus een ‘gewone’ maarschappij maar sinds een paar jaar is het een budgetmaatschappij waar je dus voor je hapje en drankje dient te betalen.
Als we aan onze koffie zitten zien we op de boardingpassen dat we ons een uur hebben vergist, we waren beide uitgegaan van 14:25, maar er staat toch echt 13:25. We lopen dus snel, met de koffie in de hand, naar de gate. Om 10 over 1 is deze echter nog altijd gesloten, lichte paniek om niks.
Als we eenmaal zitten verloopt alles lekker vlot en voor de geplande tijd landen we op Schiphol. Voor het eerst sinds 11 maanden weer Nederlandse grond onder de voeten. Helaas gaat e.e.a. gepaard met een typisch Nederlands weertje. Veel regen en koud.
Onze tassen komen als een van de eerste van de band af rollen en binnen een mum van tijd staan we in de aankomsthal waar we door familie en vrienden worden ontvangen.
Terug in Eemnes is er niet zoveel veranderd, het dorpshart is nu (eindelijk) een bouwput maar verder is weinig veranderd.