Dag 157 Rainbow Beach – Noosaville
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
16 Augustus 2010 | Australië, Noosaville
We nemen de toeristische route naar Noosa Heads, na een kilometer of 60 verlaten we de Bruce Highway en nemen we een een slingerweggetje richting het oosten. Het landschap is weer bijzonder fraai en heuvelachtig, af en toe hebben we het gevoel dat we in Zuid Duitsland rijden, het landschap is in ieder geval vergelijkbaar. Als we een voorstadje van Noosa in rijden zien we aan de rechterkant van de weg een Salvation Army (leger des heils) winkel. Het is hier een soort kringloopwinkel. We kopen 2 broodmessen, 2 spijkerbroeken, 2 fleece truien en een bolletje wol en breipennen om alvast een sjaal te breien voor als het kouder wordt, riching het zuiden. Ook hebben we nu genoeg ruimte om deze spulletjes op te slaan en als we naar NZ gaan hebben we ze echt nodig want daar is het nog wat meer winter dan hier. Totale schade van deze shopsessie $ 10,40, dat nog geen € 8.-!!!. Geen geld.
’s Middags komen we aan in Noosa Heads en loopt Sacha naar de vvv. Het is hier zo druk dat alle parkeerplaatsjes bezet zijn en Robbert met de bus een rondje rijdt terwijl Sacha wat informatie in wint. Gewapend met een kaart komt Sacha terug en vinden we onze weg naar het winkelcentrum. We moeten echt even boodschappen doen; 2 dagen in the middle of nowhere zorgt voor een aardige aanslag in onze voorraad. Bij de Coles doen we boodschappen voor 3 dagen, zijn we weer lekker onafhankelijk. Als we op de parkeerplaats hebben geluncht zetten we koers naar de camping. We willen vandaag een plekje met electra, dan kunnen we alles weer opladen en jullie weer op de hoogte stellen van onze avonturen. Naar een camping rijden klinkt heel makkelijk, maar als je bedenkt dat hier een stedebouwkundige met een rotonde-tik een stratenplan heeft ontwikkeld wordt het ineens een stuk moeilijker. Werkelijk op elke hoek van de straat is zo’n rond ding, op zich niet erg, maar ze lijken allemaal op elkaar. Ook met kaart duurt het even om de juiste route te vinden, gelukkig lukt het uiteindelijk toch. Wel wat prijziger dat de laatste 2 dagen voor $ 34, krijgen we een piepklein omgeploegd plekje zonder electra. Het opladen van de spullen doen we dus bij de campkitchen waar we ook een deel van dit verslag schrijven.
Voordat we eten douchen we weer een keertje, heerlijk na 2 dagen met een emmer en een washandje aanklooien. Voordat we aan tafel gaan zijn we weer lekker schoon en kunnen er weer 2 dagen, misschien wel 3, tegen aan.
Tot onze verbazing wordt het ’s avonds op tijd fris. Ook hier zitten we, net als gisteren, vlak aan zee. Sterker nog, hemelsbreed is het misschien 40 km verder. Jullie begrijpen het al….we gaan weer op tijd naar bed want een kampvuur op deze drukke hutje mutje camping is uit den boze.
17 Augustus 2010 - 20:48
Lisette:
Hoi Sas en Robbert,
Na 2 heerlijke weken in Denemarken ben ik weer volledig bijgelezen en bijgekeken. En kan ik jullie vanaf nu weer elke dag volgen. Hebben jullie toevallig ook een foto gemaakt van de binnen zijde van jullie busje, hoe jullie slapen. Ben benieuwt naar de ruimte in jullie Bus.
Groetjes Lisette.