Dag 112 Legian - Reisverslag uit Legian, Indonesië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu Dag 112 Legian - Reisverslag uit Legian, Indonesië van Robbert en Sacha - WaarBenJij.nu

Dag 112 Legian

Door: Robbert en Sacha

Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha

02 Juli 2010 | Indonesië, Legian

Vanochtend doen we rustig aan en drinken we koffie bij een tentje waar het internet redelijk snel is (voor lokale begrippen). Omdat we gisteren groen licht hebben gekregen voor ons visum van Australie bekijken we de mogelijkheden wat betreft vluchten naar het enorme land. Om een goedkope campervan op de kop te tikken kunnen we het best in het noorden van Australie beginnen. De meeste mensen rijden van Zuid naar Noord en willen daar van hun auto af. We vinden een aantal tickets, maar verreweg de goedkoopste is jetstar, een prijsvechter uit Australie. Voor 378 US $ vliegen we 5 juli van Denpasar naar Darwin. Het prijsverschil met de andere maatschappijen (zo’n 500 dollar) komt waarschijnlijk mede door dat we op een debiel tijdstip in Australie aankomen. We vertrekken om even voor 11 ’s avonds en komen om 3 uur ’s nachts aan. We gaan dus de komende dagen op internet een hotelletje regelen voor de eerste (gebroken) nacht.
Het begin van de middag brengen we door aan het zwembadje bij ons hotel, daarna lopen we richting Kuta. Nu we een vlucht hebben geboekt willen we graag de Lonely Planet van Australie hebben en we achten in Kuta de kans het grootst om een te vinden. Het is een wandeltocht van een kilometertje of 3. We komen eerst langs een tweedehands boekenwinkeltje, maar de gevraagde 180.000 Rupiah vinden we veel te veel. In een groot winkelcentrum in het centrum van Kuta vinden we een klein boekenwinkeltje waar ze een keur aan reisgidsen hebben. Ze durven echter meer te vragen dan de officiele prijs die op de kaft staat (ruim 33 Euro i.p.v. 30 Dollar). De gids gaat ons de komende maanden helpen dus kopen we ‘m toch maar. Als we de buit binnen hebben, lopen we terug. Ja we maken nog even wat kilometers voordat we een eigen vervoersmiddel hebben, maar een beetje beweging kan geen kwaad. Terug in het hotel nemen we afscheid van Koen en Vita, zij nemen onze reisgids mee terug naar NL. Scheelt ons weer een kilo’tje slepen.
’s Avonds eten we redelijk vroeg een hapje bij Warung Murah, het is een soort lopend buffet dat wordt geserveerd door een aantal huisvrouwen. Even voor 8 uur zijn we terug in het hotel en kijken we op tv (zender BVN) naar de voorbeschouwing op de wedstrijd van vanavond: Nederland Brazilie. De wedstrijd begint hier om 10 uur vanavond, van een oranje menigte is hier nog geen sprake. Sterker nog; we zien de hele dag cricket en Australisch voetbal op tv’s in de restaurants. Maar we hebben er vertrouwen in dat we vanavond wel een tentje vinden die de wedstrijd uitzendt, aangezien hier momenteel genoeg voetbal-liefhebbende Britten rondlopen.
We lopen een half uur rond voordat we een fatsoenlijk scherm vinden waar we met Medelanders gezellig naar de wedstrijd kunnen kijken. Uiteraard gillen we het uit in de 2e helft en worden de aanhangers van Brazilie steeds stiller…. We vallen in slaap met een glimlach op ons gezicht.

Wederom geen foto’s vandaag.