Dag 8 Bangkok Wat Pho, Chinatown en Golden Mountai
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
20 Maart 2010 | Thailand, Bangkok
Dag 8 alweer van ons avontuur, het gaat allemaal erg snel. We kunnen ons niet meer voorstellen hoe het is, om dit allemaal in 1 dag te zien en vooral te beleven (zoals 3 jaar geleden tijdens onze vakantie van drie weken in Thailand).
Vanochtend eindelijk een beetje op tijd wakker, met de wekker rond 9 uur opgestaan. Toch voelt het als midden in de nacht. De jetlag is nog niet helemaal verwerkt, mede door een slechte nachtrust. Lekker ontbeten met zelfs acceptabele koffie (een hele prestatie in Azie).
Na het ontbijt rustig richting de liggende (declining) Buddha gelopen. Bijzonder mooi een liggend beeld van ruim 40 meter lang dat geheel is bedekt met bladgoud. De voeten zijn ingelegd met parelmoer en voorzien van allerlei tekens.
Het is een bijzondere atractie, zeker als je bedenkt dat de liggende Buddha, de stervende Buddha voorstelt (de reis naar het nirvana).
Na ruim 1 ½ uur bij de verschillende tempels die rond de liggende Buddha te hebben rondgedwaald, zijn we richting Chinatown gelopen. Uiteraard was volgens iedereen die we de weg vroegen alles nog dicht. Maar we voelen ons inmiddels aardig doorgewinterd en geloven we dat soort praajtes niet meer. Eenmaal in Chinatown zag bleek het een drukte van jewelste. Veel grappige gadgets en neonspul. Inmiddels was het wel eens tijd voor een lunch, maar echte restaurantjes konden we niet vinden in Chinatown, dus hebben we maar op straat gegeten bij een dame die het ter plekke klaar maakte in haar stalletje. Een groot bord noodlesoup met soja- en visballetjes, in combinatie met 2 cola’tjes smaakte heerlijk. De schade van de lunch was totaal voor ons samen maar liefst 50 bath (nog geen € 1.10), we moeten ten slotte op ons budget letten.
Na de lunch in Chinatown hebben we even goed op de kaart gekeken en onze weg richting het hotel uitgestippeld. Hierbij zagen we dat we langs de Golden Mountain kwamen, dus die hebben we ook maar even meegepakt. De weg omhoog, die bestaat uit een enorme trap, heeft af en toe plaatsen met antieke bronzen klokken, deze kun (moet) je luiden voor voorspoed. Van voorspoed kun je niet genoeg hebben, dus we hebben flink gebeierd. Vanaf de top van deze berg, met uiteraard boven op een tempel, heb je een fantastisch uitzicht over Bangkok.
Terug in het hotel hebben we ons even gedouched, het is echt niet normaal hoe vies en bezweet je raakt van een half dagje lopen in Bangkok.
Voordat we weer even een kijkje gingen nemen op Khao San Road (verveelt nooit) hebben we onze reis voor maandag naar Ko Chang geboekt. Voor samen 700 bath (ongeveer €15,50) worden we opgepikt bij het hotel, met een bus met airco naar de haven in Laem Ngop gereden (ruim 300 km richting het oosten) en daarna met de ferry op het eiland afgezet. We wilden eigenlijk zelfstandig met de trein richting het eiland, maar de trein gaat niet verder dan Pattaya. Vanuit hier moet je dan nog een taxi neman (nog 3 uur) om bij de ferry uit te komen. Voordeel van de georganisserde trip is dat je redelijk op tijd op het eiland bent. De hele trip zal zo’n 6 uur in beslag nemen en we vertrekken om 8 uur bij het hotel vandaan. Alle hotelletjes die we tot op heden hebben aangeschreven (opgezocht in de Lonely Planet), bestaan niet meer. De overheid wil op Ko Chang alleen maar grote resorts bouwen en alle kleine (lees betaalbare) hostels en hotelletjes verdwijnen. We gaan dus maar op goed geluk.
Als avondeten hebben we wederom bij een eetstalletje op straat gegeten (erg druk met toeristen, dat betekend meestal lekker en betaalbaar eten.). De gewokte groente met rijst en kip van Sacha en de gewokte rijst met groente en kip (lijkt hetzelfde, maar is het niet) kochten we wederom voor een appel en een ei (110 baht inclusief twee cola, is omgerekend nog geen € 2,50).
’s Avonds nog een biertje gedronken in het toeristische gedeelte er is alweer een heerlijke dag voorbij.
Foto's:
20 Maart 2010 - 15:56
De Brasem 6jes:
Alsof we er weer even zijn. Ik kan me niet voorstellen dat het al weer zo lang geleden is dat Edwin en ik er rond liepen. Nov 2001. We gaan absoluut nog eens terug met de kinderen. Liefs de Brasem 6jes -
20 Maart 2010 - 19:59
Lisette :
Hai luitjes,
Wat weer een geweldige fotoos. We krijgen gewoon weer heimwee naar Thailand. Super leuk om alles weerterug te zien. Jullie alvast een goede reis met de airco bus. Groetjes Arjan , Lisette en kids. -
21 Maart 2010 - 08:57
Nr 12:
Krijgen ook een deja-vu, zijn zwaar jaloers!
Liefs, de 12jes