Dag 204 Queenstown (Remarkables)
Door: Robbert en Sacha
Blijf op de hoogte en volg Robbert en Sacha
03 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Om 7 uur gaat de wekker en kijken we naar buiten; grijze bewolking, maar zo te zien niet al te dik. We nemen de gok en maken ons klaar om naar de skiverhuur te gaan. Voordat we vertrekken smeren we nog een broodje en pakken we onze tas voor vandaag in. Even over half 8 melden we ons bij de skiverhuur en zien daar op de weersvoorspelling dat het weer vandaag in de loop van de dag beter zal worden, de bewolking zal verdwijnen. In de winkel zijn we de enige klanten, nog geen 10 minuten later staan we buiten met 2 paar ski’s, skibroeken, een muts en handschoenen. Op weg naar de Remarkables, een skigebied even ten noordwesten van Queenstown. We rijden met onze eigen auto naar het skigebied, we kunnen ook met de bus maar de wegen zijn, volgens de dame van de skiverhuur, goed begaanbaar. De eerste 10 kilometer zijn over ‘gewone’ wegen, daarna volgt een slingerweg. De slingerweg is een zogenaamde ‘dirtroad’ geen asfalt maar grind en keien. Ons nieuwe huurauto’tje heeft hagelnieuwe banden en houdt zich prima, in no geen 45 minuten zijn we bij het dalstation. We zijn vroeg, er staan maar een stuk of 10 andere auto’s Het doet wel even iets anders aan als in europa. Een kale ongezellige locatie. Binnen in het gebouw willen we graag een kopje koffie drinken, helaas gaat het cafe pas om 9 uur open, gelijk met de liften. Vreemd vinden wij, er zitten meerdere mensen te wachten tot ze iets te drinken kunnen krijgen. Als om 9 uur de liften in beweging komen, nemen wij nog iets te drinken en gaan daarna de kou in. De windmeter geeft 55 km/h aan en dat terwijl het nog onder het vriespunt is. Wat stram pakken we onze eerste lift en laten ons op de witte ondervloer naar beneden glijden. Sacha is nog wat onzeker in het begin maar in de loop van de dag gaat het steeds beter. Helaas is alle goede sneeuw na de middag verdwenen en blijft er een soort ijsbaan over. Sacha is houdt het voor gezien en na 2 afdalingen alleen te hebben gedaan vindt Robbert het ook wel prima. Conclussie van vandaag: Als je gewend bent om in Europa te skieen, dan heb je hier niks te zoeken. Blij dat we het toch gedaan hebben, hadden voor deze reis niet gedacht dat we nog zouden wintersporten onderweg.
Als we terug willen lopen naar de auto is er een evenement aan de gang. In het kader van de seizoenssluiting proberen ze hier over water te skieen en snowboarden. Leuk om even naar te kijken. Vooral de deelnemers die het niet halen (en dus zeiknat worden van het ijskoude water) krijgen veel waardering van het aanwezige publiek. Een enkeling wil helemaal niet nat worden en gaat slechts gekleed in een korte broek de uitdaging aan. Hij haalt het uiteraard niet, maar zijn kleding is nog wel grotendeels droog.
Na 20 deelnemers is het afgelopen en zetten wij koers richting Queenstown. De terugweg verloopt net zo soepel als de heenweg en tegen 3 uur zijn we terug. Na een verfrissende douche lopen we even het centrum in om onze was te doen bij een wasserette. Terwijl de was draait genieten wij van het zonnetje (dat nu eindelijk doorbreekt) op het grasveld van het park.
Verder vandaag weinig ondernomen.
Foto’s: